SPORTURI  »  FORMULA 1  »  AJUSTARE

Startul sezonului în iulie, în Austria » Silverstone fără spectatori în tribune

Lewis Hamilton a câștigat Marele Premiu al Franței anul trecut, urmat de coechipierul Valtteri Bottas Foto Guliver/GettyImages
Lewis Hamilton a câștigat Marele Premiu al Franței anul trecut, urmat de coechipierul Valtteri Bottas Foto Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat luni, 27 aprilie 2020 18:33

5 iulie. Atunci ar trebui să înceapă Marele Circ în concordanță cu ultimele ajustări ale calendarului. 

Organizatorii Marelui Premiu al Franței de pe circuitul Paul Ricard au anunțat că nu se va putea ține cursa așa cum era programată, pe 28 iunie. Motivul e că președintele Emmanuel Macron a extins până la mijlocul lunii iulie interdicțiile legate de adunări publice, totul din cauza pandemiei de COVID-19. 

Între timp, dinspre Marea Britanie s-a comunicat faptul că Grand Prix-ul de la Silverstone nu se va putea desfășura cu fani în tribune, dar că există discuții cu guvernul asupra „viabilității disputării cu ușile închise”. În Austria măsurile de izolare au început să fie relaxate, președintele grupului F1, Chase Carey, declarând că „suntem tot mai încrezători în planul nostru de a începe sezonul. Obiectivul e să pornim în Europa în iulie, august și septembrie, cu prima cursă fiind în Austria în 3-5 iulie”.

15-18 curse în plan

Carey a precizat și că s-a renunțat la ideea de a prelungi sezonul până în ianuarie 2021. „În septembrie, octombrie și noiembrie vom fi în Eurasia, Asia și Americi. Apoi, să încheiem în Golf, în decembrie, cu Bahrain înainte de tradiționalul final în Abu Dhabi, completând între 15 și 18 curse. Vom publica în curând calendarul finalizat”, a adăugat el. 

Se țintește desfășurarea a două întreceri în Austria, în weekenduri consecutive, o săptămână pauză, apoi alte două în Marea Britanie. Marele Premiu al Belgiei nu va putea rămâne pe 30 august, adunările publice fiind interzise acolo până la finalul respectivei luni.

3 curseau fost anulate, nu amânate în acest sezon: Australia, Monaco și acum Franța, organizatorii precizând că se concentrează pe anul 2021

România e puternică și se va întoarce și mai puternică!

Citește și alte știri de Formula 1:

Sebastian Vettel și-a cumpărat un simulator de Formula 1: „E doar pentru distracție, nimic nu poate înlocui senzația de a fi la volan”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează