SPORTURI  »  FORMULA 1  »  MARELE PREMIU AL RUSIEI

Țarul Lewis » Hamilton s-a impus la Soci și e tot mai aproape de titlul de campion

Căciula căzăcească, dar cu însemnele Pirelli, a fost în centrul atenției la festivitatea de premiere. Totul se întîmpla sub privirile reci ale lui Vladimir Putin, prezent, ca și anul trecut, la cursa de la Soci, probabil mulțumit, dar fără să o arate, că a adus Formula 1 acasă la el // Foto: Reuters
Căciula căzăcească, dar cu însemnele Pirelli, a fost în centrul atenției la festivitatea de premiere. Totul se întîmpla sub privirile reci ale lui Vladimir Putin, prezent, ca și anul trecut, la cursa de la Soci, probabil mulțumit, dar fără să o arate, că a adus Formula 1 acasă la el // Foto: Reuters

Articol de - Publicat luni, 12 octombrie 2015 00:00

Lui Lewis Hamilton îi priește Rusia. Britanicul a cîștigat anul trecut la Soci, a învins și acum. Pilotul Mercedes a mai pus încă 25 de puncte între el și Rosberg, iar cel de-al doilea titlu consecutiv nu-i mai poate scăpa, acum cînd au mai rămas 4 etape pînă la final.

Circuitul de la Soci îi poartă noroc lui Lewis Hamilton. Anul trecut, exact acum 366 de zile, la debutul acestui circuit în Marele Circ, britanicul obținea victoria și se distanța decisiv în lupta cu Rosberg pentru titlu.

Tot atunci, echipa pe care o reprezintă, Mercedes, făcea istorie, devenea pentru prima oară campioană mondială! Chiar acasă la Vladimir Putin, președintele Rusiei fiind cel care și-a dorit ca Soci, stațiunea sa preferată pentru vacanțe, să intre în calendarul F1.

Asta a fost anul trecut, iar acum scenariul s-a repetat, deși cu Rosberg în pole-position.

Ghinion teribil pentru Rosberg

Doar 7 tururi a rezistat germanul în frunte pentru că acesta a avut parte de un ghinion teribil. Pedala de accelerație a monopostului său și-a schimbat poziția, iar Rosberg nu mai putea apăsa pe ea și nici nu mai reușea să vireze din cauza genunchiului care era lipit de volan. După un tur, germanul lui Mercedes a fost nevoit să se retragă. "Este incredibil ce mi s-a întîmplat!", a comentat Rosberg.

Hamilton nu putea rata o astfel de oportunitate. Și-a construit un avans de peste 15 secunde și a făcut liniștit singura intrare la boxe. Chiar dacă Vettel făcea record după record pe pistă, diferența dintre cei doi a fost prea mare. Hamilton și-a permis să nu-și forțeze monopostul, victoria neputîndu-i scăpa în aceste condiții.

Mexicanul Pérez, lovit de noroc

Mult mai interesant a fost duelul pentru ultima poziție a podiumului. Sergio Pérez şi Daniel Ricciardo, cu strategii mai bune la boxe, au ajuns în fața lui Bottas şi Raikkonen. Cu numai patru tururi înainte de final, Ricciardo a abandonat din cauza unei defecțiuni la suspensii. Pérez, cu probleme la pneuri, a încercat să reziste furiei celor doi finlandezi.

În ultimul tur, Bottas şi Raikkonen au reuşit să treacă de mexican şi să urce astfel pe locurile trei şi, respectiv, patru. Cîteva viraje mai tîrziu, cei doi s-au acroşat, Valtteri Bottas și-a păstrat traiectoria, iar "Ice Man" a intrat în el. Abandon, Bottas, iar Raikkonen, cu mașina avariată, s-a tîrît pînă la linia de sosire. Norocul lui Sergio Pérez (Force India), care obține un podium foarte important pentru el și echipa lui.

9 victoriiare Lewis Hamilton în acest sezon (Australia, China, Bahrain, Canada, Marea Britanie, Belgia, Italia, Japonia și Rusia)

42 de Grand Prix-uricîștigate are Lewis Hamilton în F1, cu unul mai mult în comparație cu legendarul Ayrton Senna și la egalitate cu Sebastian Vettel

2este cifra victoriilor obținute de Lewis Hamilton pe circuitul de la Soci, britanicul reușind anul trecut victoria chiar la cursa inaugurală

Clasament Cursă

1. Lewis Hamilton 1h37m11.024s 25p
2. Sebastian Vettel +5.953s 18p
3. Sergio Perez +28.918s  15p
4. Massa +38.831s 12p
5. Raikkonen +42.358s 10p
6. Kvyat +47.566s 8p
7. Nasr +56.508s 6p
8. Maldonado +1m01.088s 4p
9. Button +1m19.467s 2p
10. Alonso +1m26.210s 1p

Clasați: Verstappen, Bottas, Merhi, Stevens     
Abandonuri: Ricciardo, Sainz, Grosjean, Rosberg, Hulkenberg, Ericsson

Clasament Piloți:

1. Hamilton 302p
2. Vettel 236p
3. Rosberg 229p
4. Raikkonen 129p
5. Bottas 111p
6. Massa 109p
7. Kvyat 74p
8. Ricciardo 73p
9. Perez 54p
10. Grosjean 44p

Clasament Echipe:

1. Mercedes 531p
2. Ferrari 365p
3. Williams 220p
4. Red Bull 147p
5. Force India 92p
6. Lotus 64p

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează