SPORTURI  »  FORMULA 1  »  ACORD

OFICIAL Final de telenovelă: Bottas pleacă de la Mercedes și a semnat cu noua echipă + cine va fi colegul lui Hamilton

Valtteri Bottas pleacă de la Mercedes la Alfa Romeo / foto: Guliver/Getty Images
Valtteri Bottas pleacă de la Mercedes la Alfa Romeo / foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat luni, 06 septembrie 2021 15:20 / Actualizat marti, 07 septembrie 2021 09:33

E oficial: Valtteri Bottas pleacă de la Mercedes! Pilotul finlandez de 32 de ani a semnat cu Alfa Romeo, unde-i va lua locul compatriotului Kimi Raikkonen, cel care se va retrage la finalul sezonului.

Telenovela care a captat atenția în „Marele Circ” în ultimele săptămâni ajunge, în sfârșit, la final. Valtteri Bottas, cel care a fost colegul lui Lewis Hamilton în ultimele cinci sezoane, pleacă de la Mercedes, locul său urmând să fie luat, cel mai probabil, de britanicul George Russell, tânărul pilot de la Williams.

Bottas a ajuns la Mercedes în 2017, după ce în prealabil fusese pilotul celor de la Williams. Mereu în umbra lui Hamilton, finlandezul a strâns nouă victorii, fiind de două ori vicecampion în Formula 1. Bottas are 63 de podiumuri în carieră, reușind și 17 plecări din pole-position.

La Alfa Romeo, Bottas ar urma să fie coleg cu italianul Antonio Giovinazzi, însă viitorul acestuia e, deocamdată, sub semnul incertitudinii.

Final de telenovelă: Bottas pleacă de la Mercedes și a semnat cu noua echipă + cine va fi colegul lui Hamilton
George Russell (în stânga) îi ia locul lui Bottas la Mercedes

George Russell, aproape sigur la Mercedes

Mutarea lui Russell la Mercedes nu s-a oficializat până la această oră, dar, odată cu plecarea lui Bottas la Alfa Romeo, devine o certitudine. La 23 de ani, Russell e considerat unul dintre piloții de viitor din Formula 1. 

Bottas și înlocuitorul său au o relație deosebit de rece. În urmă cu o săptămână, britanicul a bifat primul podium al carierei, în Belgia, în cursa în care ploaia a dat toate planurile piloților peste cap.

Culmea, chiar în acest sezon, în Marele Premiu al regiunii Emilia-Romagna, Bottas și Russell au fost implicați într-un accident violent. Atunci, cursa a fost oprită pentru 30 de minute.

Kimi Raikkonen se retrage din Formula 1

Finlandezul Kimi Raikkonen (41 de ani) și-a anunțat retragerea din Formula 1 la finalul sezonului în curs. Kimi Raikkonen, campionul mondial din anul 2007, nu va mai concura în Formula 1 la finalul sezonului. Anunțul a fost făcut miercuri seară, pe rețelele de socializare.

Unicul titlu mondial cucerit de Kimi Raikkonen în „Marele Circ” a venit în anul 2007. A fost unul dintre cele mai palpitante sezoane din istorie. Finlandezul a încheiat cu 110 puncte în clasamentul piloților, doar unul mai mult decât rivalii Lewis Hamilton și Fernando Alonso. A fost ultimul titlu cucerit de Scuderia Ferrari.

Citește și alte știri din Formula 1:

FOTO Marele Premiu al Olandei » Max Verstappen a câștigat pe circuitul de casă

Kimi Raikkonen, ultimul campion mondial dat de Ferrari, se retrage din Formula 1: „Vreau să încerc altceva”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
amadeus2021
amadeus2021  •  06 Septembrie 2021, 17:29

George Russell (în stânga) îi ia locul lui Hamilton la Mercedes?! Foarte tare! Modificați titlul articolului!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează