SPORTURI  »  FORMULA 1  »  MARELE PREMIU AL AUSTRIEI

Ziua lui Hamilton » Britanicul va încerca să profite de penalizarea lui Rosberg în cursa din Austria

Momentul în care Daniil Kvyat se opreşte cu maşina sa în zid, în ultimele minute ale primului tur din califări // FOTO AFP
Momentul în care Daniil Kvyat se opreşte cu maşina sa în zid, în ultimele minute ale primului tur din califări // FOTO AFP

Articol de - Publicat duminica, 03 iulie 2016 00:00

Britanicul va încerca să profite de faptul că Rosberg, deși a ocupat poziția secundă în calificări, a fost penalizat cu 5 locuri din cauza faptului că a înlocuit cutia de viteze. Locul său a fost luat de Niko Hulkenberg.

Lewis Hamilton a ajuns la 54 de pole position-uri din carieră, ultimul reușindu-l ieri, pe circuitul Red Bull Ring. Britanicul a fost cel mai rapid, 1:07.922 s, devansându-l cu peste o jumătate de secundă pe coechipierul său Nico Rosberg.

Vestea cea mai bună pentru Hamilton este faptul că germanul va fi retrogradat cu 5 poziţii pe grila de start din cauza înlocuirii cutiei de viteze. Retrogradarea lui Rosberg îl va aduce în prima linie, alături de Hamilton, pe Nico Hulkenberg (Force India), care obținuse cel de-al treilea timp.

O altă penalizare, tot de 5 locuri, a fost dictată de FIA pentru Sebastian Vettel (germanul, în fapt, poziţia a 4-a) va schimba ierarhia la grilă. Jenson Button a obţinut astfel  pentru McLaren un spectaculos loc 5 care ar trebui să se transforme într-un loc 3, în timp ce următoarele poziţii au fost ocupate de Kimi Raikkonen şi Daniel Ricciardo.

Kvyat - out!

Rusul Daniil Kvyat (Toro Rosso) a suferit în primul tur al calificărilor, după ce a ajuns cu monopostul său în zidul de protecţie. Tânărul a forţat în ultimele minute, dar i-a cedat suspensia dreapta-spate.

"Foarte ciudat. După ce s-a rupt suspensia, m-a tras înspre dreapta. Avem multe de investigat", a spus el. Alţi doi piloţi au avut probleme cu suspensiile, Pérez în turul 1, Rosberg în al 3-lea.


24de puncte are avans Nico Rosberg în fața lui Lewis Hamilton în clasamentul mondial al piloților

 grila austria

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează