GIMNASTICA  ·  TURNEUL PREOLIMPIC

Au descins la Rio » Gimnastele și gimnaștii au plecat la turneul preolimpic din Brazilia

Băieții au avut timp și de un selfie pe aeroport
Băieții au avut timp și de un selfie pe aeroport

Articol de — Luni, 11 Aprilie 2016, 00:00

Gimnastele și gimnaștii au plecat ieri spre Brazilia, acolo unde, între 16 și 17 aprilie, caută calificarea la JO.

Fetele și băieții au zâmbit ieri la plecarea spre Rio, dar presiunea e imensă. Pe 16 și 17 aprilie, ei încearcă să obțină biletele pentru Jocurile Olimpice. Pentru a reuși acest lucru trebuie să se claseze între primele patru din opt echipe, iar concurența e foarte mare.

La feminin, România va fi reprezentată de Cătălina Ponor, Diana Bulimar, Maria Holbură, Ana-Maria Ocolișan, Andreea Iridon, Silvia Zarzu și Dora Vulcan. iar la masculin de Marian Drăgulescu, Andrei Muntean, Marius Berbecar, Vlad Cotuna, Cristian Bățagă, Andrei Ursache și Laurențiu Nistor.

Strategia ambelor reprezentative este una a siguranței. Gimnaștii și gimnastele vor să aibă exerciții curate, fără ratări, evoluții care cred ei că le vor asigura încă o călătorie în Brazilia, în luna august.

"Este un concurs foarte important pentru noi, trebuie să ne ducem cu încredere și chiar dacă există presiune, sper să nu avem ratări. Dacă nu avem ratări, șansele de calificare sunt mari'', a spus Cătălina Ponor pentru Agerpres acum câteva zile.

Competiția masculină e programată pe 16 aprilie, iar cea feminină pe 17 aprilie. Singurul gimnast român calificat la JO este Marian Drăgulescu, la sărituri.

Băieții au mai participat la un turneu preolimpic în 2012, când au reușit să meargă mai departe, în timp ce pentru fete e o premieră absolută. Echipa feminină nu a mai coborât de pe podiumul olimpic din 1976.

Echipe participante la turneul preolimpic

Masculin
Germania, Canada (subdiviziunea 1), România, Spania Franța (2), Ucraina, Olanda, Belarus (3)

Feminin
România, Australia (subdiviziunea 1), Brazilia, Elveția (2), Germania, Coreea de Sud (3), Belgia, Franța (4)Un taximetrist a descris cu lux de amănunte ce a simțit după ce s-a infectat. Coșmarul prin care trece

Libertatea

Comentarii (3)

Tudor Costea  •  13 Aprilie 2016, 21:27

Ar fi bine sa nu se califice echipa feminina pentru ca o sa ne facem de ras. Sa primeasca wild card Larisa care poate castiga 1/3 medali.Concursul o sa fie tansmis la televizor ?

Mariana Gaubie  •  12 Aprilie 2016, 03:33

Din pacate se poate, sa nu prinda un loc in primele patru echipe.Sa speram ca nu se va intimpla.

ray51  •  11 Aprilie 2016, 12:38

Doamne, cata durere! Se poate mai jos de atat?

Vezi toate comentariile (3)

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
08:30 Tenis, Reluare

Turnee de Mare Șlem

Eurosport
16:00 Ciclism, Reluare

Tururi din Belgia

Eurosport 2
17:30 Emisiune TV

Fotbal European

Digi 1
19:30 Emisiune TV

Digi Sport Special

Digi 1
Program TV complet

Liga 1