GIMNASTICA    •   SCANDAL

Bela și Marta Karolyi, dezvăluiri în premieră despre cel mai mare scandal din istoria sportului: ”Cum ne-am fi putut da noi seama?”

Articol de Alexandru PavelJURNALISPORT Sambata, 21 Aprilie

Soții Bela și Marta Karolyi se apără în scandalul de agresiune sexuală din lotul de gimnastică al SUA, în urma căruia medicul Larry Nassar a fost condamnat la nu mai puțin de 175 de ani de închisoare.Cei doi antrenori, care au emigrat în anul 1981 în Statele Unite, au fost cooptați în lotul american. Bela Karolyi le-a pregătit pe sportive până în 2000, fiind apoi înlocuit de soția lui, care s-a aflat la cârma echipei olimpice până la JO de la Rio, din urmă cu doi ani.

”Am auzit în timpul audierilor că unii părinți erau alături de copii în camera de terapie și Larry Nassar făcea același lucru, dar ei nu observau nimic. Cum aș fi putut eu să-mi dau eu seama?”, au fost cuvintele Martei Karolyi, într-un interviu pentru postul de televiziune NBC, care va fi difuzat duminică.

”Întreaga situație este precum o explozie, o bombă care a explodat”, a completat soțul în vârstă de 75 de ani. ”Este îngrozitor, nu contează dacă vorbim despre nume cunoscute sau anonimi, orice copil violat de Nassar reprezintă o crimă”, a fost concluzia Martei Karolyi.

Baza de antrenament a soților Karolyi a reprezentat pentru multă vreme centrul ororilor întreprinse de medicul Nassar, care a declanșat cel mai mare scandal sexual din istoria sportului. Poveștile a nu mai puțin de 265 de victime au fost făcute publice, iar Federația Americană a renunțat între timp la utilizarea bazei de pregătire din Houston, Texas.

Bela și Marta Karolyi s-au ocupat de lotul național al României în anii 70', înaintea de emigrarea în Statele Unite. Cunoscuți ca adevărați creatori de campioane olimpice, cei doi au pregătit-o inclusiv pe Nadia Comăneci, multiplă medaliată și deținătoarea performanței de a obține prima nota maximă din istoria gimnasticii, la JO de la Montreal, din 1976.

sursa: nbcsports.com

Comentarii (2 ) Adaugă comentariu

Ionel Vancea  •  22 Aprilie 2018, 02:25

"pompoase", m-am grăbit sa scriu si sa parasesc saitul cu titlurile voastre mizerabile.

Ionel Vancea  •  22 Aprilie 2018, 02:24

Şi unde e dezvaluirea ? Va intreb asa, prieteneste, de ce umblati voi cu că-caturi , titluri ponpoase ? Pentru clickuri ? Sa va spun câte clickuri ati obtinut: vreo 3-4 ca sa citesc acest "articol", adica nimic. Vreo minus 10-15 pentru că nu mai citesc nicio stire acum de pe saitul vostru. ***!

Vezi toate comentariile (2)

Comentează

Conectează-te cu facebook la contul tău sau înregistrează-te pentru a adăuga comentarii


1500 de caractere ramase