GIMNASTICA  ·  CAMPIONAT MONDIAL

CM DE GIMNASTICĂ // Ambasador din România » Cătălina Ponor, surpriză din partea organizatorilor

Articol de — Miercuri, 02 Octombrie 2019

Cătălina Ponor (32 de ani) va fi prezentă la Campionatele Mondiale de la Stuttgart în calitate de reprezentant al acestei competiții. 

Gimnastica românească nu trece prin cel mai bun moment al său, însă trecutul oferă multe modele pentru actuala generație. Unul dintre ele este Cătălina Ponor, triplă campioană olimpică, multiplă medaliată mondială și europeană. Ea s-a retras în 2017, iar organizatorii Campionatelor Mondiale i-au făcut o surpriză numind-o ambasadoarea acestei ediții.  

„Îmi lipsește familia gimnasticii și cred că va fi un show extraordinar la Stuttgart”, a spus românca în vârstă de 32 de ani pentru Federația Internațională. 

Dacă ar putea să retrăiască ceva din cariera sa lungă, Cătălina a ales două repere. „Jocurile Olimpice de la Atena din 2004 și Campionatele Europene din 2017, de la Cluj-Napoca. Am amintiri plăcute de la toate competițiile la care am participat, dar acestea sunt cele mai frumoase”, a spus ea. 

În urmă cu 12 ani, la Stuttgart, Ponor a făcut parte din echipa României, alături de Steliana Nistor, Sandra Izbașa, Daniela Druncea, Cerasela Pătrașcu, Andreea Grigore, care a urcat pe a treia treaptă a podiumului. Aceasta a fost ultima distincție a României la un Campionat Mondial în concursul pe echipe. z 

„Gimnastica a însemnat totul pentru mine. Mi-a dat o familie mare și frumoasă, gustul unor victorii obținute cu multă luptă. Pe scurt, gimnastica a fost viața mea și îmi este foarte dor de ea” 

„Unei gimnaste aflate la început de carieră i-aș spune să nu renunțe niciodată la visurile sale, să muncească pentru ele. Nu contează cât de greu îi este, într-o zi va fi răsplătită” - Cătălina Ponor 

5 medalii mondialea cucerit Cătălina Ponor la Campionatele Mondiale de-a lungul carierei, dintre care trei de argint și două de bronz

VEZI ȘI: 

CM DE GIMNASTICĂ // România trebuie să se claseze în primele 12 pentru a spera la Jocurile Olimpice de la TokyoKlaus Iohannis, huiduit la aniversarea Micii Uniri, la Iași. Ce strigau oamenii și cum a reacționat șeful statului

Libertatea

Comentarii (1)

Szasz Andrei  •  06 Octombrie 2019, 13:46

Locul al treilea de la coada clasamentului e totusi locul al treilea. Parca nici nu e asa mare diferenta intre locul al treilea la Olimpiada sau Mondiale si locul al treilea din coada (22 din 24) ! Putem sa le clonam pe Catalina, Larisa, Sandra, Andreea etc. sa ne mai scoata la liman sau ne complacem in lumea a treia a gimnasticii ? Au trecut totusi deja cativa ani de cand nu mai suntem intre primele 4 natiuni ale lumii asa cum am fost timp de vreo 40 de ani si nu se intrezareste o speranta de mai bine. Oare vom ramane tot 40 de ani in lumea a treia ?

Vezi toate comentariile (1)

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
10:15 Tenis

Australian Open

Eurosport, Eurosport 2
12:20 Schi Alpin

Cupa Mondială

Eurosport 2
18:55 Sărituri cu schiurile

Cupa Mondială

Eurosport
19:00 Handbal M, CM 2020

Norvegia-Croația

Digi 2, Look Plus
21:30 Fotbal, Bundesliga

Borussia Dortmund - FC Koln

Digi 3, Look Plus
21:30 Handbal M, CE 2020

Slovenia-Spania

Digi 2
21:45 Fotbal, Ligue 1

Nice - Rennes

Digi 4, Look Sport 2
21:45 Fotbal, Serie A

Brescia - AC Milan

Digi 1, Look Sport
21:50 Patinaj Artistic

CE 2020

TVR 2
Program TV complet

Liga 1