SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  DOUĂ PE UN LOC LA RIO

Concurență continuă » FRG va alege dintre Larisa Iordache şi Cătălina Ponor pentru locul disponibil la Rio

Larisa Iordache și Cătălina Ponor au fost ieri prezente în sală la conferința de presă // FOTO Raed Krishan
Larisa Iordache și Cătălina Ponor au fost ieri prezente în sală la conferința de presă // FOTO Raed Krishan

Articol de - Publicat miercuri, 27 aprilie 2016 00:00

Larisa Iordache și Cătălina Ponor vor fi evaluate în următoarea perioadă, iar cea mai bună va fi nominalizată pentru a merge la Jocurile Olimpice.

Conferința de presă susținută de Federația Română de Gimnastică a fost una tristă. Cauzele ratării calificării cu echipa atât la masculin, cît și la feminin sunt multe. Prezentul imediat conține o dilemă.

Cine va fi gimnasta care va merge la Rio? Cătălina Ponor sau Larisa Iordache? Ambele au fost prezente ieri în sală. E foarte greu de crezut că sesizarea depusă de forul român va avea succes la cel internațional.

O sesizare prin care se spera ca România să mai obțină un loc pentru o gimnastă, având în vedere că Larisa Iordache a fost medaliată cu bronz la Campionatele Mondiale de la Glasgow la individual compus. Șansele sunt mci, iar regulamentele clare. Astfel că rămâne un loc pentru două gimnaste. Cine va merge va fi stabilit în următoarele luni în care cele două vor fi evaluate continuu.

"Este o concurență umană, eu cu Larisa ne încurajăm una pe alta și, așa cum a spus și domnul Stoica, o să plece mai departe cine o să fie mai bun. Ne-am fi dorit amândouă să fim acolo și să ne încurajăm și să ne susținem reciproc, însă dacă așa e legea, nu avem ce să facem", a spus Cătălina Ponor.

"Mă va durea dacă nu voi fi eu aleasă pentru că am luptat și am încercat să trec peste problemele de sănătate, am încercat să ajut echipa. Însă dacă ea va fi mai bună, să o ajute Dumnezeu să fie sănătoasă și să poată să aducă medalie României!", a adăugat ea.

Vrea să meargă la Europene

Larisa a primit ieri OK-ul pentru a începe să se antreneze complet, după operația suferită la mână.

"Ne încurajăm reciproc, suntem alături una de alta, poate fi un moment productiv în sală: atunci când o vezi pe cealaltă că face bine, vrei și tu să faci și mai bine decât ea, cu toate că este colega ta N-am stat nicio clipă după ce m-am operat, am și intrat în sala de gimnastică, m-am antrenat, am făcut forță, chiar dacă nu-mi prea place, a trebuit să fac. Sper din tot sufletul să merg la Europene, luni mi s-a spus că pot începe mișcarea și mă pot pune pe picioare cu integralele, sper să ajung acolo nu chiar la cea mai bună evoluție a mea, dar măcar să fiu bine. Sperăm să fim sănătoase", a spus Larisa. Campionatele Europene au loc între 25 și 29 mai, la Berna.

Echipă stabilită

Gimnastele de la lotul olimpic vor continua pregătirea sub comanda lui Lucian Sandu, care va coordonator, alături de Cristi și Lăcrămioara Moldovan și Adela Popa. Așa a stabilit ieri Comitetul Executiv al Federației Române de Gimnastică, Mariana Bitang și Octavian Belu încheindu-și colaborarea voluntară cu lotul olimpic.

Multe cauze

Adrian Stoica, președintele FRG, a avut ieri un discurs lung în care a încercat să identifice cauzele pentru care s-a ajuns în această situație.

"Simțim o mare apăsare și o mare responsabilitate pentru ratarea calificării celor două echipe la Jocurile Olimpice de la Rio. Pauzele în pregătire din cauza problemelor medicale au cântărit mult, dacă Larisa Iordache și Laura Jurcă erau în echipă, lucrul acesta nu s-ar fi întâmplat", a spus el.

Oficialul a vorbit despre îngustarea bazei de selecție, despre lipsa antrenorilor la cluburi, despre remunerarea deficitară a tehnicienilor, lipsa de motivare a sportivilor și a antrenorilor din țară. "Cui spune că nu știa ce se întâmplă la lotul feminin, că sunt probleme, mă ofer să i le amintesc", a subliniat Stoica.

"Trebuie să merg la Europene, așa cum mi-am asumat un eșec când am mers la Rio, așa o să merg și mai departe. Am spus că o să mă duc până la capăt și o să merg până la capăt"
Cătălina Ponor

''Am avut o discuție și cu Cătălina și cu Larisa. Ele vor participa la un concurs între ele pentru a demonstra cine are cele mai mari șanse de a putea reprezenta cel mai bine România la JO. Vor participa la niște concursuri în străinătate, pentru a fi evaluate și de arbitri neutri. Nu e un proces simplu, de azi pe mâine"
Adrian Stoica, președinte FRG

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
920930717928342
Daniel Duhalm  •  29 Aprilie 2016, 01:28
Postat de bdgeorge pe 27 Aprilie 2016, 11:12

*** Larisa trebuie sa mearga si-a castigat in sala dreptul de a participa .... ponor vine dupa 3 ani de distractii si vrea sa mai ciupeasca niste bani daca va lua o medalie...

Ponor nu are nevoie de bani....pentru titlurile olimpice ...incaseaza o renta care ptr Romania nu e chiar mica ....5.000usd/luna ...si in lei daca ar fi tot poate trai linistita....pe de alta parte veterana fiind nu o vad luptand cu generatiile mai noi si cu coeficiente mult mai ridicate decat ea....vine la lot pentru ca e chemata...in lipsa altor valori pe care le are gimnastica la ora actuala ...eu voiam sa propun FRG sa o cheme pe Nadia...sunt sigur ca la 50 de ani...asa cum e ea...tot concura mai bine decat *** aduse la lot de D-na Popa...***...cum de a ramas in sistem dupa ratarea de la Olimpiada ramane un sistem ...*** si scoasa din sala de gimnastica ...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

10205991342686966
Amalia Serban  •  28 Aprilie 2016, 01:36

Si Catalina Ponor are tot dreptul sa fie acolo, iar daca va lua o medalie, va fi pentru ca a muncit-o si pe aceea, ca si pe cele de la olimpiadele anterioare. Pacat ca nu merg amandoua, iar asta din cauza ca tinerele gimnaste nu au contribuit la calificarea echipei, nefiind in stare nici macar sa stea pe aparate la exercitii de dificultate redusa, darmite sa mai si concureze pentru medalii....

bdgeorge
bdgeorge  •  27 Aprilie 2016, 11:12

*** Larisa trebuie sa mearga si-a castigat in sala dreptul de a participa .... ponor vine dupa 3 ani de distractii si vrea sa mai ciupeasca niste bani daca va lua o medalie...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează