SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  DEZVĂLUIRI

„Ai fost vreodată bătută la lot?” » Sandra Izbașa: „Preferam să fiu dată afară din sală”

Sandra Izbașa, 31 de ani, a povestit cum a evitat corecțiile fizice din partea antrenorilor și ce filosofie sportivă a avut ca să cucerească medalii după medalii. +47   FOTO
Sandra Izbașa, 31 de ani, a povestit cum a evitat corecțiile fizice din partea antrenorilor și ce filosofie sportivă a avut ca să cucerească medalii după medalii.

Articol de - Publicat luni, 31 ianuarie 2022 22:00 / Actualizat marti, 01 februarie 2022 10:03

Sandra Izbașa, 31 de ani, a povestit cum a evitat corecțiile fizice din partea antrenorilor și ce filosofie sportivă a avut ca să cucerească medalii după medalii.

Dubla campioană olimpică, la Beijing 2008 și Londra 2012, a depănat amintiri din viața personală și momente ale carierei sale de aur în cadrul emisiunii "40 de întrebări cu Denise Rifai", la Kanal D.

Au fost atacate teme de discuție complexe, printre care și una delicată. Dacă ea a evitat de-a lungul timpului să intre în dispute cu antrenorii sau cu colegele de la lot, multe alte sportive, printre care și Maria Olaru, au reclamat corecțiile fizice degradante la care au fost expuse din partea antrenorilor, de unele știind și părinții lor. Sandra Izbașa a fost chestionată dacă a fost bătută de antrenori.

Cine este soțul Sandrei Izbașa: „Și da, m-am îndrăgostit la 30 de ani. O calitate m-a cucerit”
CĂSĂTORIE
Cine este soțul Sandrei Izbașa: „Și da, m-am îndrăgostit la 30 de ani. O calitate m-a cucerit”

Compromisurile făcute de Sandra Izbașa: „Nu, nu am fost bătută”

„Fiecare sportiv are propriile povești. Există comunicare, nu trebuie să mă atingi în vreun fel. Nu! Nu am fost bătută. Am găsit soluția de mijloc. Preferam să fiu dată afară din sală pentru câteva ore sau să fiu trimisă să fac forță decât să primesc o palmă. Antrenorii trebuie să fie stricți, să impună respect, trebuie să aibă grijă de mai multe gimnaste, nu doar de una singură.

Cu bătaie nu se face… Din punctul meu de vedere, ar fi trebuit să nu se ajungă niciodată la asta. Eu am fost norocoasă, am avut și vorbele la mine, am ajuns la un compromis cu antrenorii", a explicat Sandra.

„Trebuie să fii mercenar”

Cheia succesului? „Au fost momente când mă dureau toate, am strâns din dinți, ca nimeni să nu știe ce e în sufletul meu, că voi trece de acest obstacol. Era dureros, dar când ești în elită, trebuie să fii mercenar! Te doare, faci! Pentru un moment mare nu poți să dai înapoi. Doar dacă, Doamne ferește!, ai fracturi. 

Eu sunt ambițioasă și în viața reală, fac până îmi iese", a detaliat Sandra Izbașa, care s-a retras din activitatea sportivă la vârsta de 24 de ani, iar acum e antrenor la CSA Steaua București, primind și gradul de căpitan. 

17 medaliia cucerit Sandra Izbașa la JO, Mondiale și Europene, individual sau cu echipa

Când îmi doream să chiulesc de la școală, mama se prindea, că vin mai devreme. "Mai bine vii, te odihnești, iar mâine o iei de la capăt". Minciuni folosite?! Că mi-e rău, că mă doare burtica
- Sandra Izbașa

Când intri în arenă și vezi atâta lume, nu poți fi prietenoasă, nu poți comunica, nu ai cum! Nu e mască, dar e protecția mea. Intram ca într-un film. Nu am nicio frică! Frica ne omoară. Am avut frici, dar le-am depășit
- Sandra Izbașa

Sandra Izbașa: „Voiam ciocolată în cantități industriale”

Sandra a vorbit și despre sacrificiile unui sportiv de performanță, mai ales că înfometarea a fost un subiect dezbătut frecvent. 

„Era normal să-ți fie foame atât timp cât nu primeai ceea ce-ți doreai. Mai ales având în vedere ciocolata. Nu e că nu primeam, dar noi, la vârsta aia, voiam în cantități industriale. Dacă am fi avut-o la discreție, nu cred că am fi mâncat atât de mult. Atunci când ți se face foame, mintea îți jubilează, te gândești la soluții cum să faci rost de mâncare. Din generație în generație, ni se povesteau lucruri, cum să "evadăm". Și mai adăugam și noi", a povestit fosta gimnastă. 

+43 FOTO

Cum a fost prinsă copiind

I-a plăcut școala, nu a neglijat-o, dar a făcut și chestii de care nu mai e mândră acum: „Nu prea am copiat, aveam o teamă... Erau dăți când, din cauza antrenamentelor, nu ajungeam la timp acasă ca să învăț, astfel că trebuia să mă descurc. Profesorii știau că facem sport, că avem un program intens. 

Am fost prinsă copiind. Materia a fost geografie. Fusese un test neanunțat. Dar tot eu m-am dat de gol, era ultima oră, profesoara ne-a condus afară din clasă, iar eu le-am spus colegilor că am copiat. Profesoara era fix în spatele meu, a auzit tot!". 

Soțul a învățat-o să gătească

Izbașa s-a căsătorit vara trecută cu Răzvan Bănică, 29 de ani, actor și nepotul lui Ștefan Bănică junior. Bărbatul este jumătatea vieții ei. 

„Prima oară m-am îndrăgostit la 30 de ani. N-am avut timp de relații, nu poți să faci două lucruri bine, în același timp. M-am axat pe sportul de mare performanță. Este inteligent, carismatic, iubesc modul în care comunicăm, empatia, devotamentul, suntem făcuți unul pentru celălalt. M-a atras foarte mult cu inteligența lui. Are un simț al umorului cu care m-a cucerit. El le are pe toate, m-a învățat să și gătesc, e foarte priceput". 

Citește și alte știri din sportul românesc: 

Rapid nu se oprește! Liderul din „Liga Florilor” a anunțat transferul unei campioane mondiale

Ana Bogdan, al doilea cel mai important titlu din carieră + Salt de 15 locuri în clasament

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează