SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  CAMPIONATELE MONDIALE

Doar unul » Marius Berbecar este singurul gimnast român care s-a calificat în finalele Campionatelor Mondiale

Marius Berbecar a avut cele mai bune evoluţii dintre români la Anvers
Marius Berbecar a avut cele mai bune evoluţii dintre români la Anvers

Articol de - Publicat miercuri, 02 octombrie 2013 00:00 / Actualizat marti, 01 octombrie 2013 20:11

România a avut în calificări cinci reprezentanţi. Berbecar va evolua duminică la sărituri şi paralele. Flavius Koczi a ratat prezenţa în ultimul act la toate cele trei aparate la care a luat startul.

Ioan Suciu, antrenorul lotului olimpic, a plecat spre Anvers optimist. Îşi dorea una-două medalii şi se baza pe ce văzuse în sala de antrenament.

Însă aparatele de la Anvers au fost mai nărăvaşe ca de obicei, emoţiile au fost mai mari şi din cinci gimnaşti doar unul a reuşit să se califice în finale.

Ieri, s-a tras linie, după patru subdiviziuni de calificare. Singurul român care a fost peste linie este Marius Berbecar. Gimnastul în vîrstă de 28 de ani de ani va fi prezent în finalele de la sărituri, unde s-a calificat cu al şaptelea punctaj, el avînd o medie de 14,916 pentru cele două evoluţii.

La paralele, el s-a calificat al şaselea, fiind notat cu 15,600. În urmă cu doi ani, la Campionatele Mondiale de la Tokyo, Marius avea parte de un moment neplăcut: impresionat de accidentarea lui Cristian Băţagă, el a ratat complet evoluţia la sărituri şi a primit nota 0. Marius s-a întors în sală şi a muncit şi acum şi-a primit răsplata.

Şanse ratate
Speranţele României erau în mare parte legate de evoluţiile lui Flavius Koczi, cel mai medaliat gimnast din lot, însă el a avut o zi proastă, marţi, cînd a intrat în calificări. A ratat la sărituri şi, apoi, totul a mers în jos. La sol, acolo unde avea un exerciţiu foarte competitiv, s-a clasat abia al 16-lea.

În finala de la individual compus de mîine, România nu va avea nici un reprezentant pentru că Cristian Băţagă a adunat un punctaj care l-a plasat pe locul 27, a treia rezervă. În calificări au mai concurat Andrei Muntean (inele şi paralele), Ovidiu Buidoşo (cal cu mînere), dar nici unul nu s-a calificat în finale.

Intră Izbaşa şi Iordache
Azi, la Anvers, este ultima zi a calificărilor feminine. Dintre cele trei reprezentante, ieri a evoluat doar mezina Ştefania Stănilă, care a obţinut 12,700 la sol şi 12,266 la bîrnă. Azi, intră în concurs şi Sandra Izbaşa şi Larisa Iordache.

Dubla campioană olimpică a anunţat că acesta va fi ultimul său concurs şi va evolua doar la sol. Larisa Iordache, debutantă la un Campionat Mondial, va evolua la toate cele patru aparate. După încheierea tuturor celor 5 subdiviziuni de calificare se vor afla şi finalistele.

Program CM
- Azi, calificări, feminin (subdiviziunile 3-5), Sandra Izbaşa, Larisa Iordache
- Mîine, ora 21:00 individual compus, masculin - în direct TVR1
- Vineri, 4 octombrie, ora 21:00, individual compus, feminin - în direct TVR1
- Sîmbătă, 5 octombrie, ora 15:30, finale pe aparate, masculin (sol, cal cu mînere, inele), feminin (sărituri, paralele) - în direct TVR1
- Duminică, 6 octombrie, ora 15:30, finale pe aparate, masculin (sărituri, paralele, bară fixă), feminin (sol, bîrnă) - în direct TVR1

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează