SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  FILM

DOCUMENTAR Andreea Răducan, subiectul unui film documentar de la HBO despre „traumele și strădania” de la JO 2000, când a fost descalificată pentru dopaj

Articol de GSP - Publicat luni, 19 august 2019 11:03

HBO Europe prezintă la Festivalul de la Sarajevo, în premieră mondială, astăzi, 19 august, un documentar despre Andreea Răducan, celebra gimnastă din România, care a câștigat aurul la Olimpiada din 2000, dar l-a pierdut după ce a fost testată pozitiv.

Filmul se numește „The Golden Girl” și în el multe nume mari din sportul românesc, precum Nadia Comăneci sau Simona Amânar, celebrul expert antidopin Don Catlin, dar și doctorul Ioachim Oană.

Filmul este prezentat în premieră la Sarajevo, urmând să fie adus în România ulterior.

Iată cum prezintă producătorii filmul:

„Andreea Răducan este o femeie de success în vârstă de 32 de ani și una dintre cele mai bune gimnaste ale României. Și-a sacrificat copilăria pentru a deveni campioană olimpică, iar când a câștigat mult râvnitul titlu, la Sydney, în 2000, titlul i-a fost retras trei zile mai târziu, din cauza unei substanțe depistate la un test de dopaj, provenită dintr-o banală tabletă pentru răceală, pe care i-o administrase doctorul Lotului Național. Cincisprezece ani mai târziu, Andreea vrea să confrunte autoritățile care au trădat-o, în încercarea de a-și recâștiga medalia și, odată cu ea, propria-i demnitate. Pe parcurs, ni se vor dezvălui, rând pe rând, traumele și efortul, strădania și durerea ce se ascund în spatele imaginii idealizate a unei campioane mondiale. Pierderea medaliei de aur la Olimpiada de la Sydney din 2000 a fost o traumă pentru gimnasta Andreea Răducan. Cincisprezece ani mai târziu, campioana olimpică încearcă să înțeleagă, prin ochii unui adult, cele întâmplate, de fapt, la Jocurile Olimpice”. 

Playtech: Prinsă în pădure cu AMANTUL! O celebră PREZENTATOARE de la noi și-a spulberat căsnicia


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează