SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  ACȚIUNE

Emoții după 40 de ani » O televiziune braziliană a readus-o pe Nadia la Montreal

Articol de - Publicat marti, 23 februarie 2016 00:00

"Nadia, bine ai venit din nou în 1976", așa se deschide una dintre părțile materialului realizat de brazilienii de la "Esporte espectacular".

Unul de jumătate de oră, a cărui eroină e gimnasta care a uimit lumea în urmă cu patru decenii. Și nu au glumit.

Pentru că gimnasta din România nu a reușit să calce atunci pe pista stadionului olimpic și pentru că sălii Forum i s-a schimbat destinația, fiind transformată în mall, brazilienii i-au organizat Nadiei o întoarcere emoționantă în timp chiar pe stadionul Olimpic din Montréal, la 40 de ani distanță de la prima notă de zece din istoria Jocurilor Olimpice.

"Fetița care nu plângea niciodată a învățat acum să se emoționeze", spun brazilienii. Asta pentru că lacrimile Nadiei s-au ivit imediat cum a pășit pe ciment, acolo unde erau montate paralele și o bârnă. Pe ecrane gigant se derulau imagini din concursul din 1976. "E un mix de sentimente.Țin minte și acum fiecare element al exercițiilor", a spus ea.

"Cea care la 14 ani părea un adult, acum, la 54 de ani, pare un copil", subliniază realizatorii. Atinge bârna, se urcă pe ea, iar eleganța se păstrează. La fel și la paralele. Printre cuvintele folosite la adresa Nadiei, câteva sunt repetate de multe ori. "Perfectă, diferită, eternă". Ea e Nadia. Şi aşa va rămâne mereu.

"Acum înțeleg mai mult decât am făcut-o atunci. La 14 ani, Jocurile Olimpice de la Montreal erau o mare competiție, iar acum înțeleg toată istoria, ce s-a întâmplat de fapt aici"
Nadia Comăneci

7note de zece a primit Nadia la Jocurile Olimpice de la Montreal 1976, patru la paralele și trei la bârnă

5medalii a cucerit Nadia la JO de la Montreal, trei de aur, una de argint și una de bronz

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
gica.paunescu
gica.paunescu  •  23 Februarie 2016, 09:37

In urma cu 40 de ani , in niste toride ( nopti ) zile de iulie, Nadia m-a facut bucuros ca sunt roman ( si eram doar un conational al unei gimnaste de exceptie). Imi pare c-au trecut, totusi, prea repede acesti 40 de ani. Si o rugaminte, ptr. toti autorii de articole care utilizeaza cuvantul ,, ciment '' ; este vorba de un material care concura la realizarea materialului numit ,, BETON'', nu exista terenuri de ,, ciment '' ci numai de ,, BETON ''. Incercati sa tineti minte acest aspect, nu este lipsit deloc de importanta. Bine ? Toate cele bune Nadiei, oriunde s-ar afla !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează