SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  EXCLUDERE

EXCLUSIV Antrenorul lotului de gimnastică explică excluderea lui Drăgulescu: "Au murit Hîldan și Ekeng, nimeni nu mai riscă!"

FOTO: Gazeta Sporturilor
FOTO: Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat joi, 19 iulie 2018 12:48

Marius Urzică, antrenorul coordonator al lotului masculin de gimnastică, a explicat situația lui Marian Drăgulescu, sportivul operat pe inimă care acuză că nu este luat la Europenele din august, deși susține că nu ar avea probleme fizice și ar putea evolua pe semnătură. 

- Domnule Urzică, le puteți spune cititorilor GSP care este situația lui Marian Drăgulescu din acest moment? A fost dat afară de la lot?
- Nimeni nu l-a dat afară. Din partea Institului de Medicină Sportivă i s-a dat acordul de a începe treptat efortul, dar în niciun caz nu are aviz medical pentru a participa la Campionatele Europene. După ce va împlini acele trei luni, care sunt prevăzute de Comunitatea Europeană, poate să aibă viza medicală din partea INMS-ului.

- Deci nu poate participa la Campionatele Europene?
- El nu poate să participe la Campionatele Europene pentru că a suferit o intervenție la inimă. Cei de la clinică i-au spus că are voie să facă efort, că e un om sănătos. A venit cu rezultatele, dar noi depindem de INMS și acolo i-au explicat foarte clar. Normele europene sunt acestea: timp de trei luni după o intervenție vei fi monitorizat, poți să începi pregătirea în sală treptat, dar timp de trei luni nu ai avizul medical. După ce se încheie aceste trei luni, ți se va da acordul medical. Și atunci va putea participa fără probleme.

- El vrea să participe pe semnătură.
- Așa ceva nu se mai face și nimeni nu riscă. Așa cum a murit Hîldan, cum s-a întâmplat cu Ekeng ... Nimeni nu mai riscă!

- E adevărat că și dumneavoastră ați concurat pe proprie semnătură?
- În aceea perioadă se putea face, dar între timp legea s-a schimbat. Normele europene s-au modificat în ideea de a fi sigur că nu se întâmplă nimic cu indiferent orice sportiv, să nu mai moară oameni. Acestea sunt regulile, în ele trebuie să ne încadrăm.

Vezi și:

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (7)
maxp
maxp  •  19 Iulie 2018, 23:47
Postat de conasu_boeru pe 19 Iulie 2018, 14:01

Urzică e în eroare referitor la cei doi fotbaliști decedați pe teren și anume că ei nu ...”evoluau pe semnătură”, pentru că INMS nu a SEMNALAT vreo problemă cardiacă ! E o mare diferență !

Din cate stiu Hildan nici nu avea o problema cardiaca. In rest asa e, e o oarecare diferenta, atat a conditiilor de participare cat si a conditiei de sanatate in sine, e incomparabil ce a avut Dragulescu cu ce a avut Ekeng.

maxp
maxp  •  19 Iulie 2018, 23:45

Cu tot respectul pentru Marius Urzica, dar nu stiu daca el era avizat sa faca aceste declaratii. Adica eu eram curios sa vad ce zice un medic. Nu exista "a suferit o interventie pe inima". Ca e una un transplant de cord si alta o interventie minima de eliminare a unui tesut minuscul aflat in exces. Nu cred ca dupa ambele variante se sta 3 luni dupa care poti reveni in competitii.

unurt1
unurt1  •  19 Iulie 2018, 17:05
Postat de goggu pe 19 Iulie 2018, 15:42

Urzica ii fura efectiv banii din buzunar lui Dragulescu

Cand si-a batut nevasta nu avea probleme cu inima? Acum face pe victima Dragulescu. Sa se gandeasca ca totul in viata are o plata. Karma.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează