SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  JOCURILE OLIMPICE

EXCLUSIV Și Iordache, și Ponor? Calea prin care România ar putea trimite două gimnaste la Olimpiadă

Articol de - Publicat duminica, 24 aprilie 2016 14:05

Nadia Comăneci a participat la o festivitate prin care s-au celebrat 40 de ani de la Jocurile Olimpice de la Montreal, unde a vorbit despre o posibilă derogare de la Federația Internațională, care ar permite României să trimită două gimnaste la Olimpiada de la Rio.

Echipa României a pierdut calificarea la Rio, după ce s-a clasat doar pe locul șapte la turneul preolimipic de săptămâna trecută, iar forul internațional permite țării noastre să trimită o singură sportivă la Rio.

Regula Federației Internaționale de Gimnastică este ca orice sportiv care obține o medalie în finala de la aparate în Campionatul Mondial din anul precedent Olimpiadei să participe și la Jocurile Olimpice. Nadia a vorbit despre situația deosebită în care se află Larisa Iordache, după ce aceasta a obținut bronz la finala de la individual compus, la Campionatul Mondial desfășurat anul trecut la Glasgow. 

"Regulamentele spun că fiecare gimnast, care la mondialele care dau calificările la Olimpiadă, obține aur, argint sau bronz la aparate, este calificat direct. Nu s-a inclus individual compus în regulă fiindcă nimeni nu și-a închipuit că sportivii la individual compus nu vor avea echipă cu care să participe la Olimpiadă.

Va fi un memoriu pe care Federația Română de Gimnastică (FRG) îl va înainta la Federația Internațională pentru a încerca să «îndoim» această lege, de așa natură încât Larisa, cu bronzul de la individual compus să fie acceptată automat la Olimpiadă.

Nu avem nimic de pierdut, pentru că Larisa oricum și-a câștigat pe drept aceasta medalie la Glasgow și poate nu vom mai fi noi în situația de a decide cine merge la Rio, Larisa sau Ponor"

Președintele FRG, Adrian Stoica, este de părere că România nu are șanse foarte mari de a îndupleca forul internațional, dar spune că cererea va fi înaintată.

"E drept că sunt șanse minime să obținem această derogare, dar avem datoria să facem încercarea la forul internațional, în speranța că vom avea câștig de cauză", a susținut Adrian Stoica.

În cazul în care Federația Internațională nu va accepta cerera României, oficialii vor trebui să decidă care va fi gimnasta care ne va reprezenta la Rio, iar opțiunile cele mai vehiculate sunt Larisa Iordache sau Cătălina Ponor.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (6)
ge0x
ge0x  •  07 August 2016, 19:17

Nu ba..am facut legea ca aveam sportivi de valoare

10206507685433030
Iuliana Carnaru  •  25 Aprilie 2016, 10:59

Pacat, Catalina a revenit pentru a ajuta echipa, a suferit , s-a operat, s-a ridicat si a continuat antrenamentele.Este sansa ei, peste 4 ani nu se stie,Larisa si-a castigat deja acest loc, ar trebui ca federatia sa faca un memoriu si sa participe amandoua.De ce sa le luam aceasta sansa fetelor, poate ca vor fi acceptate.

ceaiuri
ceaiuri  •  24 Aprilie 2016, 19:35

in semn de..umilinta,nu as trimite pe nimeni

Vezi toate comentariile (6)
Comentează
Close