SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  DONAȚII

Situație fără precedent în sportul românesc » Federația de Gimnastică cere DONAȚII pentru a putea participa la Campionatele Europene și Mondiale

cere donații pentru a putea participa la Campionatele Europene și Mondiale
Foto: facebook/ frgimnastică
cere donații pentru a putea participa la Campionatele Europene și Mondiale Foto: facebook/ frgimnastică

Articol de GSP - Publicat vineri, 11 martie 2022 21:46 / Actualizat marti, 15 martie 2022 11:05

Federația Română de Gimnastică trece printr-o criză financiară și anunță că nu au suficiente resurse pentru a participa la Campionatele Europene și Mondiale de gimnastică artistică din acest an.

FRG susține că nu are suficienți bani pentru a face deplasările la cele două competiții care reprezintă etape importante de calificare la Jocurile Olimpice de la Paris, din 2024.

Aceasta dezvăluie că finanţarea de la Ministerul Sportului este în acest an cu 35% mai mică decât în 2021 și cere donații online pentru a putea trimite sportivii la cele două concursuri.

„Federația Română de Gimnastică este într-o situație critică în acest an competițional, extrem de important pentru calificarea la JO de la Paris. Cu un buget foarte mic alocat de Ministerul Sportului pentru 2022, 4.850 mii lei, FRG nu are resurse financiare suficiente pentru participarea la Campionatele Europene (11-21.08) și Campionatele Mondiale de gimnastică artistică (29.10-6.11, Liverpool), întreceri care reprezintă etape de calificare la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024, dar și pentru deplasarea componenților lotului de gimnastică aerobică, în Statele Unite la Jocurile Mondiale (7-17.07, Birmingham). 

Suma alocată în acest an este mai mica cu 35% față de bugetul primit în 2021 (7.500 mii lei) în condițiile în care anul trecut, din cauza pandemiei, multe dintre competițiile internaționale au fost anulate. 

FRG apreciază eforturile făcute de COSR și MS, principalii finanțatori ai federației, pentru susținerea gimnasticii și a înaintat cereri de finanțare celor două foruri, dar apelează, în același timp și la donații naționale și internaționale”, se arată în comunicatul Federației Române de Gimnastică.

Donațiile se pot face direct la donatii.frgimnastica.com/donatii sau prin redirecționare donatii.frgimnastica.com/redirectionare.

Carmencita Constantin, președintele FRG: „Este singurul apel pe care îl facem”

Despre problemele financiare a vorbit și Carmencita Constantin, președintele Federației Române de Gimnastică

„Suntem într-o situație total nefavorabilă, având în vedere situația care a fost și războiul din Ucraina. Sunt în fața noastră zeci de ONG-uri care ajută copii, care au cauze dureroase de sărăcie și probleme sociale. Și noi suntem într-o situație la fel de dureroasă, însă, pe domeniul nostru de activitate, confruntându-ne cu o subfinanțare istorică. 

Este singurul apel pe care îl facem. Ne dorim ca lumea să încerce să vadă dacă rezonează. Nu cerem nimic altceva. Situația este gravă. Revenirea în elita gimnasticii mondiale nu se poate realiza fără participarea la competițiile organizate de FIG. Iar în acest moment suntem în situația ca loturile României să nu-și poată urma programul competițional din cauza lipsei fondurilor”, a declarat și Carmencita Constantin.

Citește alte știri de actualitate:

Uragan în primul set, mai bună în decisiv! Simona Halep e în turul 3 la Indian Wells
INDIAN WELLS
Uragan în primul set, mai bună în decisiv! Simona Halep e în turul 3 la Indian Wells
Începe lupta pentru Mondial » Dublă de foc pentru naționala de handbal
România
Începe lupta pentru Mondial » Dublă de foc pentru naționala de handbal

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
doublem
doublem  •  12 Martie 2022, 10:52

Peste jumătate din federațiile sportive de la noi sunt "neolimpice". Așa nu mai ajung banii pentru cele care cândva ne făceau mândri. La un sport neolimpic poți să te întorci cu 100 de medalii de la un concurs și tot nu îmi pasă. Gheorghe Hagi readuce des în atenție necesitatea unei legi care să sprijine sponsorizarea în România. Echipe, sportivi, federații, etc. care să mai depindă doar de buget... Dar legile le dau politicienii și se feresc să dea o lege care ar permite firmelor multimaționale de exemplu să sponsorizeze. Pierd baronii locali, nu ar ține pasul cu astfel de investiții iar echipele lor ar rămâne să se bată între ele în partea a doua a clasamentului sau în alte divizii iar unii primari se bazează pe sport. Păcat, sportul local contează în România mai mult decât echipele naționale.

ccristian0
ccristian0  •  12 Martie 2022, 10:02

Politica facuta de toate partidele postdecembriste au adus sportul romanesc la limita subzistentei. Si aici este vorba de tot, incepand cu ministerele educatiei, invatamantului, sportului, tineretului, etc. , absolut toti au contribuit la distrugerea a tot ce inseamna sport in Romania. Putinele rezultate pe care sportivii romani le-au obtinut in ultimii 25 de ani sunt doar rodul talentului, al straduintei unor antrenori "***", al sacrificiilor unoir parinti si NICIODATA al celor ce au condus destinele Romaniei!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1578362032478810
Tihamér Takó  •  12 Martie 2022, 08:44

Nu este nevoie de nici un fond cadou...nu avem nici o sansa la medalii,am ajuns printre echipele mediocre ale gimnasticii. Dar cine sa sponzorizeze, populatia saracita ? Sa-si faca datoria statul si sa sponzorizeze oligarhii Romaniei care beneficiaza de bani din bugetul tarii !

Vezi toate comentariile (3)
Comentează