GIMNASTICA  ·  CE DE GIMNASTICĂ / INDIVIDUAL COMPUS

Flavius Koczi a pierdut aurul european la individual compus pentru numai 5 sutimi » Diferenţă microscopică

Foto: Guliver / GettyImages
Foto: Guliver / GettyImages

Articol de - Publicat sambata, 09 aprilie 2011 00:00

Flavius Koczi a pierdut aurul de la individual compus pentru 5 sutimi în faţa germanului Philipp Boy la Campionatele Europene de la Berlin

Flavius priveşte spre tabelă din sala de la Berlin. Numele său e afişat pe poziţia a doua. Germanii sînt în picioare şi cu ochii pe eroul lor, Philipp Boy. Românul stă într-un colţ şi zîmbeşte amar. "Pentru cîteva momente am fost un pic dezamăgit, ştiam că merit aurul", a spus el. Două treimi din acest concurs i-au aparţinut, dar în ultimele secunde ale concursului a fost depăşit de german pentru doar 5 sutimi. Argintul cucerit ieri este a şaptea medalie europeană pentru gimnastul de 23 de ani născut la Reşiţa şi a cincea medalie masculină cucerită de-a lungul istoriei în concursul european de la individual compus.

Povestea de argint a lui Flavius a început ieri la sărituri, unul dintre aparatele sale preferate. Nota de 16,100 l-a urcat pe prima poziţie după prima rotaţie. Erau doar primele semne ale unui concurs lipsit de umbre pentru Flavius, în ceea ce priveşte evoluţiile proprii. La paralele, magneziul s-a scuturat uşor din palmierele românului şi a adus un 14,225. Rămînea tot pe prima poziţie. Koczi şi antrenorii au oftat uşuraţi după ce în al treilea schimb al aparatelor, bara fixă nu a fost nărăvaşă. Un exerciţiu decent, fără ratare, dar care l-a aruncat pentru prima şi ultima oară în afara podiumului. Covorul berlinez şi albastru i-a adus un 15,250 şi un zîmbet reţinut lui Flavius, care era la distanţă de două exerciţii de medalia cea mai strălucitoare a acestor Europene în concursul gimnaştilor compleţi. Numele românului era trecut în continuare primul în clasament. Aparatul care-i aducea în 2006 singura medalie de aur a carierei l-a ascultat şi la Berlin, 14,575 la cal cu mînere. Dacă n-ar fi existat şi inelele, Flavius ar fi fost campion european la individual compus, dar punctajul său, 14,450, nu i-a fost îndeajuns, el adunînd 88,825 de puncte la final. Neamţul Phillip Boy a obţinut 15,150 la sol şi a ajuns la un total de 88,875, iar bucuria a fost imensă în sala de la Berlin. Coincidenţă sau nu, un german se impune acasă în faţa românului la o diferenţă de 5 sutimi. O diferenţă dureroasă pentru Flavius, care şi-a primit medalia în Piaţa Centrală din Berlin. Azi el o ia de la capăt în finala de la sol.

352430-evolutiiile-romanilor.jpg

352432-koczi-in-finala.jpg

352431-medalii-koczi.jpgCristi Borcea recunoște: are probleme cu Valentina Pelinel! Ce se întâmplă în familia celor doi
Libertatea
Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
20:00 Fotbal, Cupa României
FCSB - Dinamo
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
20:00 Fotbal, Premier League
Manchester City - Newcastle
Eurosport
20:30 Fotbal, Serie A
Genoa - Napoli
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
20:30 Fotbal, Serie A
Fiorentina - Cagliari
Digi 3, Telekom 3, Look Sport 2
20:30 Fotbal, La Liga
Getafe - Villareal
Digi 4, Telekom 4, Look Sport 3
22:15 Fotbal, Premier League
Brighton - Liverpool
Eurosport
22:45 Fotbal, Serie A
Roma - Parma
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
22:45 Fotbal, Serie A
Atalanta - Sampdoria
Digi 4, Telekom 4, Look Sport 3
23:00 Fotbal, La Liga
Barcelona - Espanyol
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
Program TV complet

Liga 1