Comentarii (42)
ray51  •  01 Ianuarie 2020, 11:28

Maestrii ai compunerilor false si ai invrajbirii multinationale, acesti fekete ai istoriei panonice, mestesugesc de sute de ani o oarecare istorie denaturata, fie prin paturile mai marilor lumii, fie prin oameni de succes indoielnic (vezi SOROS). Cine vrea adevarul istoric si tragic, sa mearga in catacombele permise de la Vatican.

cuviosul_pafnutie  •  10 Decembrie 2019, 14:56
Postat de Nembotondka Nemnagy pe 04 Decembrie 2019, 12:36

nu au avut cum sa faca asta de cand au ajuns in Ardeal, pentru ca voi atunci erati la sud de dunare cu oile voastre.

Acum se stie din "De administrando imperii"-scrisa pe la anul 950 pentru imparatul bizantin Constantin Porfirogenetul-ca la acea data in Ardeal, stapanea peste valahi tribul PECENEG..."Yula"-adica Gyula,conform ungurilor-care avea capitala la Alba Iulia si primisera tara de la tzarul Simeon al Bulgariei,pentru ajutorul dat in razboiul cu bizantinii si cu...ungurii,asezati in Atelkuz-adica in Galitia de azi!Iar acesti "Yula"au primit religia ortodoxa de la Constantinopol, care le-a trimis si pe primul episcop!Cand peste o suta de ani, ungurii-alungati din Germania se asezasera mai intai in "Dunantul"-adica intre Alpi si Dunare- iar apoi-profitand de slabirea lui"yula",ca urmare a atacurilor rusilor varegi ai lui Sviatoslav si apoi a uzilor-au inceput pradaciunile mai intai in Bihor,apoi in Banat-de unde multi valahi au fost nevoiti sa se refugieze la sudul Dunarii cu turmele lor!Acum,in sec XI apar pentru prima oara vlahii in izvoarele scrise balcanice si bizantine!!Iar cand triburile maghiare au intrat si in Transilvania, acesti "Yula"-ungurizat...Gyula-erau deja valahizati!De aceea Anonymus-notarul regelui Bela- ne zice de luptele cu Gilou..."quisdam vlachus"!Ori se stie ca in traditia populatiilor turco mongole-cum erau si ungurii-numele triburilor sau al populatiilor este redat ca nume de persoana!

dona  •  10 Decembrie 2019, 13:56
Postat de Nembotondka Nemnagy pe 04 Decembrie 2019, 12:36

nu au avut cum sa faca asta de cand au ajuns in Ardeal, pentru ca voi atunci erati la sud de dunare cu oile voastre.

esti in balarii. Tii sus si tare teoria nazista scoasa din burta a nemernicului de Roesler, bazata pe nimic, aparuta ca sa bage pe gitul natiilor o pretinsa prioritate a unor asa zis arieni, conform cu indogermanismul, devenit ulterior indoeuropenism. Doar teorii bolnave care nu au nici o baza istorica, lingvistica, etc. Chiar cronicile maghiare (asa numita Festa Hungarorum a asa numitului Anonimus) vorbesc de populatiile autohtone cu cvare au trebuit sa lupte cind au venit in Ardeal si Panonia, unde erau ROMANI, slavi, germani si altii. De altfel vorbitorii de maghiara de azi nici nu mai sint, genetic vorbind, urmasii acelor salbatici invadatori din Asia (adica triburile maghiare, 7 conform Anonimus, citeva sute conform istoriei nefalsificate), caci majoritatea salbaticilor au fost masacrati in lupte;gesta spune clar ca pe linga alte bunuri pe care maghiarii le jefuiau de la autohtoni erau si copii, tocmai pentru a completa numarul invadatorilor. Asa ca nu mai bate cimpii cu teorii false.

dona  •  10 Decembrie 2019, 13:46

bineinteles ca e unguroaica. La fel ca si palinca, salamul de Sibiu (zis "unguresc"), rasa de porci mangalita si altele si altele. Nemernicii pretind ca "vechile" nume unguresti au fost romanizate, dar nu sufla un cuvintel despre campania salbatica de maghiarizare fortata a romanilor si celorlalte popoare AUTOHTONE din Panonia si Ardeal care a durat aproape 1000 de ani si care s-a derulat cu intensitati diferite, e drept, in toata aceasta perioada neagra a istoriei sub obladuirea Vaticanului. Sa li se arate acestor *** manualele de maghiarizare si cartile cu tiltluri gen "cum sa ne maghiarizam numele". Asa e, niste *** din inima Asiei si care au invatat sa faca totul de la popoarele sedentare peste care au venit, dupa aia si-au asumat acele lucruri si se pretind creatorii lor. Nu e singular, si altii au facut asta (vezi grecii, romanii, ivritii, cazarii).

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Constantin Rotaru  •  04 Decembrie 2019, 13:02

*** sa fii sa crezi asa ceva!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Nembotondka Nemnagy  •  04 Decembrie 2019, 12:36
Postat de patratel2019 pe 03 Decembrie 2019, 07:45

Așa or facut ungurii de cand or ajuns in Ardeal! Exact ca Stalin, or maghiarizat nume de familie, localități si tot ce-a fost mai valoros in Romania! Așa fac de fapt de multa vreme oriunde in lume s-ar afla! Urât si prost obicei. De-aia nu-i suportă lumea!!!

nu au avut cum sa faca asta de cand au ajuns in Ardeal, pentru ca voi atunci erati la sud de dunare cu oile voastre.

Nembotondka Nemnagy  •  04 Decembrie 2019, 12:31
Postat de mordi pe 03 Decembrie 2019, 13:13

Au dreptate vecinii nostri mongoli: este unguroaica, cu mentiunea ca are si ceva sange de prin Africa. Da, clar!

mda ma, voi va-ti amestecat cu turcii si cu fanariotii timp de 500 de ani, aveti presedinte un german, cel mai mare poet al vostru e rus, hagi e machidon, *** :D si voi mai vorbiti de mongolezi :D

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vasile Sorin Bratu  •  04 Decembrie 2019, 09:23

O cunosc pe Nadia eleva din Onești, pt ca sunt născut și crescut în Onești pana în clasa a 8-a, tatăl ei a lucrat pt unchiul meu. Este româncă get-beget.

'Aaron Johnson  •  04 Decembrie 2019, 03:14

Nadia a pus botul, ar fi spus ca este turcoaica daca asta ar fi ajutat-o sa ajunga mai repede in SUA.

ciprianbirtea  •  03 Decembrie 2019, 21:24
Postat de Paul Octavian pe 03 Decembrie 2019, 20:43

Vecinii noștri se străduiesc permanent să ne fure valorile. Rusii spun că Eminescu este al lor și că îl cheamă E Minovici iar ungurii mai nou spun ca Nadia este a lor. Numai germanii informează corect când spun că Johannis este al lor.

Pe Eminescu chiar îl chema Eminovici. Pe mama lui o chrma Raluca Iminovici.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • •••
  • 5
Comentează