SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  CAMPIONATELE MONDIALE DE GIMNASTICĂ

Gimnastele caută aurul la Mondialele de la Rotterdam!

Articol de - Publicat sambata, 16 octombrie 2010 00:00

Echipa feminină a României intră azi în concursul de calificări al Campionatului Mondial de la Rotterdam.

Nouă ani au trecut de cînd gimnastica feminină nu a mai cucerit o medalie mondială de aur. Ultima oară cînd s-a auzit imnul României la o astfel de competiţie a fost în 2001, cînd echipa României se clasa pe primul loc şi cînd Andreea Răducan se impunea în finalele de la bîrnă şi de la sol la CM de la Gent. Lotul olimpic era atunci sub coordonarea Marianei Bitang şi a lui Octavian Belu. Cei doi s-au întors în acest an după o pauză de cinci ani, dar nu promit nimic, obiectivul principal fiind Jocurile Olimpice din 2012. Întrecerea de la Rotterdam reprezintă o competiţie de reacomodare şi, aşa cum spunea şi Octavian Belu, multe lucruri s-au întîmplat în gimnastica mondială în ultimii cinci ani.

Primul hop al echipei României la această ediţie a CM este concursul de calificare în care fetele intră azi. Ele au fost repartizate în subdiviziunea a treia alături de Israel, de  Polonia şi de Brazilia. În total sînt 12 subdiviziuni, care se desfăşoară pe parcursul a două zile. Echipa României este compusă din Sandra Izbaşa, Ana Porgras, Diana Chelaru, Raluca Haidu, Cerasela Pătraşcu. Amelia Racea va fi rezervă. În calificări sînt înscrise şase gimnaste dintre care cinci vor concura şi doar patru note vor conta. Primele opt echipe merg în finală, acolo unde numai trei gimnaste urcă pe aparate şi toate notele se iau în calcul. Tot pe baza acestor note se stabilesc şi participantele în concursul de la individual compus, cît şi cele din finalele pe aparate.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează