SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  GIMNASTICA

Goana dupa aur

Articol de GSP - Publicat vineri, 24 august 2007 00:00

Nici una dintre gimnastele care vor participa la Campionatele Mondiale din Germania nu are in palmares un titlu mondial. Echipa feminina a Romaniei va avea sapte componente la Mondialele ce vor debuta pe 1 septembrie in Germania. Cele mai titrate gimnaste din lot sint Catalina Ponor, Steliana Nistor, Sandra Izbasa, dar nici una dintre ele n-are in palmares o medalie de aur mondiala. Chiar daca obiectivul impus de federatie este cucerirea a una sau doua distinctii atit la masculin, cit  si la feminin, Catalina Ponor s-a intors la gimnastica in luna martie tocmai pentru aurul de la Mondiale. "Imi doresc ca Ponor sa concureze cit poate de bine si daca o fi sa iasa si o medalie, cu atit mai bine", a spus Mariana Bitang, antrenoarea Catalinei. Tot ea a mai adaugat ca eleva sa va ajuta echipa la doua sau trei aparate.

De  la lotul olimpic pregatit de Nicolae Forminte, doar Sandra Izbasa si Steliana Nistor vor face un concurs complet. "Sper sa nu mai apara modificari in lot din cauza accidentarilor", a spus Forminte. Ingrijorarile lui Forminte se indreapta catre Sandra Izbasa, care dupa Europenele de la Amsterdam a fost nevoita sa faca o pauza de doua luni din cauza unei accidentari la glezna stinga, dar si spre Cerasela Patrascu si Andreea Grigore, ambele cu probleme de sanatate.

Catalina Ponor, care a implinit zilele trecute 20 de ani, se va afla la al treilea Campionat Mondial si are adunate trei medalii de argint si un bronz. Fetele de la Deva sint la a doua competitie mondiala si doar Sandra Izbasa, 17 ani,  a adus in tara un bronz si un argint de la Aarhus in 2006, in timp ce Steliana, 17 ani,  s-a clasat pe locul patru la individual compus.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează