GIMNASTICA  ·  ABUZ SEXUAL

Încă o gimnastă americană din celebra echipă "Fierce Five" acuză că a fost abuzată sexual » Schimb de replici cu fostele colege

Gabby Douglas (centru) 
Foto: Guliver/GettyImages
Gabby Douglas (centru) Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat miercuri, 22 noiembrie 2017 10:33

Gabby Douglas, triplă campioană olimpică, a dezvăluit într-un post pe Instagram că și ea a fost abuzată sexual de fostul medic al lotului olimpic, Larry Nassar.

update 17:51

Larry Nassar, medicul acuzat că a abuzat-o sexual pe Gabby Douglas, a pledat astăzi vinovat, în fața unui tribunal în Michigan. 

Ştirea iniţială

Mărturia sa a venit sub forma unei scuze, după ce săptămâna trecută ea a scris într-un tweet că femeile au responsabilitatea de a se îmbrăca modest pentru că "dacă pui pe tine haine provocatoare poți atrage pe cine nu trebuie".

Pe Instagram ea a revenit asupra acestei idei. "Nu am văzut comentariile mele ca pe o distrugere a victimelor pentru că știu că orice ai purta, nu-i dă nimănui dreptul de a te hărțui sau abuza. E ca și cum că a fost vina noastră că am fost abuzate de Larry Nassar pentru că purtam costumele de gimnastică".

Agentul gimnastei a confirmat pentru NBC News autenticitatea postului. Ea a explicat în continuare de ce nu a dezvăluit mai devreme aceste lucruri. "Pentru că timp de mulți ani am fost obligate să nu spunem nimic și sincer unele lucruri sunt extrem de dureroase. Sunt alături de colegele mele care au avut puterea să povestească prin ce au trecut".

Din echipa campioană olimpică în 2012, numită "Fierce Five", pe lângă Douglas au mai vorbit despre abuzul de la lotul olimpic McKalya Maroney și Aly Raisman. Larry Nassar este acuzat că a molestat peste 130 de femei sub pretextul unor tratamente medicale revoluționare.

Schimb de replici

Vineri, Aly Raisman a scris pe Twitter că victimelor abuzurilor sexuale nu trebuie să fie arătate cu degetul pentru felul în care se îmbracă. "Ce se întâmplă cu voi?", a scris ea.

Apoi Douglas i-a răspuns: "Oricum e responsabilitatea noastră ca femei să ne îmbrăcam modest și cu stil. Dacă pui pe tine haine provocatoare poți atrage pe cine nu trebuie".

Acest derapaj a fost sancționat imediat de Simone Billes, care a făcut parte din echipa SUA alături de Raisman și Douglas la JO 2016: "Mă șochează ce văd, dar nu mă surprinde deloc".

De aici a pornit mărturisirea făcută pe Instagram de Gabby: "Înțeleg că multe dintre voi nu știu prin ce am trecut, dar e important pentru mine să știți că nu promovez învinuirea victimelor care au fost abuzate sexual".

Larry Nassar va apărea miercuri în fața unui tribunal în Michigan și deși a pledat nevinovat la acuzația de abuzuri sexuale asupra fostelor paciente, această apariție sugerează, susțin cei de la NBC News, că își va schimba poziția.

 La o zi după asasinarea lui Emi Pian, peste 100 de capi, crema interlopilor din toată țara și din străinătate, s-au adunat la îndemnul unui influent interlop. Ce a urmat este de-a dreptul sfidător. Poliția s-a dus peste ei și...
Libertatea
Comentarii (2)
ucluj2011  •  22 Noiembrie 2017, 15:57

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

bogat  •  22 Noiembrie 2017, 11:47

"Larry Nassar va apărea miercuri în fața unui tribunal în Michigan și deși a pledat nevinovat la acuzația de abuzuri sexuale asupra fostelor paciente..." ce paciente bre? :)) asta era medic sportiv la lotul national de gimnastica al SUA, nu trata pacienti la clinica. Asta era permanent in staful lotului de gimnastica si interactiona cu fetele chiar daca nu aveau probleme medicale de tratat. Desigur ca putem considera ca oricine interactioneaza cu un medic este automat pacient, dar este o simplificare ilara in acest caz.

Vezi toate comentariile (2 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
12:00 Snooker
CM Snooker
Eurosport
16:30 CICLISM
Milano-Sanremo
Eurosport
22:00 UCL
Barcelona - Napoli
Digi 1, Look Plus, Telekom 1
22:00 UCL
Bayern - Chelsea
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
Program TV complet

Liga 1