GIMNASTICA  ·  GIMNASTICĂ/CAMPIONATE MONDIALE

Începe balul! Ultimele noutăți din loturile României înainte de startul Mondialului de gimnastică » Noi probleme pentru Marian Drăgulescu

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat miercuri, 24 octombrie 2018 16:54

Echipa masculină de gimnastică a României intră joi în calificările Campionatelor Mondiale, fetele vor evolua duminică. 

Campionatele Mondiale debutează joi la Doha, în Aspire Dome. Băieții sunt primii care intră în focuri. Marian Drăgulescu Andrei Muntean, Cristian Bățagă, Adelin Kotrong Rafael Szabo și Robert Ghiuzan au fost repartizați chiar în prima subdiviziune alături de Rusia, Franța, Uzbekistan şi gimnaști din Peru, Monaco şi Singapore care participă doar la individual.

Lotul masculin tricolor condus de Marius Urzică se confruntă cu mai multe probleme medicale, chiar Marian Drăgulescu acuzând dureri la tendoane.

Obiectivul este clasarea între primele 24 de echipe, o poziționare care duce laobținerea biletului pentru CM 2019, unde se pot obține cele mai multe locuri pentru JO 2020.

Calificările de la Doha de desfășoară în două zile, pe 25 și 26 octombrie, unde se concurează după sistemul 5-4-3, adică pe foaie sunt înscriși cinci gimnaști, doar patru concurează la fiecare aparat, iar primele trei note se iau în calcul pentru total.

În finala de luni se vor califica primele opt formații, la individual compus cei mai buni 24 de gimnaști, iar în finalele pe aparate primii opt la fiecare dintre ele.

Echipa feminină a României compusă din Denisa Golgotă, Ioana Crişan, Laura Iacob, Maria Holbură, Nica Ivănuş şi Carmen Ghiciuc va intra în calificări duminică. Gimnastele tricolore s-au acomodat ieri cu aparatele din sala de la Doha.

"Antrenamentul pe podium a fost unul reușit, iar toate fetele au terminat cu bine această etapă de acomodare oficială. Am văzut care mai sunt lucrurile de pus la punct și vom încerca remedierea lor până duminică", a spus Nicolae Forminte, antrenorul coordonator al lotului olimpic, site-ul Federației Române de Gimnastică

PROGRAM CM

25-26 octombrie Calificări (masculin)
27-28 octombrie Calificări (feminin)
29 octombrie Finala pe echipe (masculin)
30 octombrie Finala pe echipe (feminin)
31 octombrie Finala individual compus (masculin)
1 noiembrie Finala individual compus (feminin)
2 noiembrie Finale pe aparate (masculin și feminin)
3 noiembrie Finale pe aparate (masculin și feminin)
*Competiția va fi transmisă pe TVR 2, începând cu finala masculină pe echipe.

Vezi și: Radiografie dură a gimnasticii românești: "E de luptat și cu frustrările unei societăți care nu înțelege asta" » Declarații tari înainte de Campionatele Naționale și Mondiale + detalii despre problemele de la lot



S-a spus că soția tinerică stă cu el pentru bani. Duckadam recunoaște acum de ce a divorțat de fosta după 27 de ani
Libertatea
Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
18:00 Fotbal, Liga 1
Viitorul - Academica Clinceni
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
20:30 Fotbal, Liga 1
Botoșani - Astra
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
20:30 Fotbal, La Liga
Real Sociedad - Granada
Digi 2, Telekom 2, Look Sport 2
23:00 Fotbal, La Liga
Real Madrid - Alaves
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
Program TV complet

Liga 1