SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  GIMNATICA

Internaţionalele României. preambul pentru Campionatele Europene

gimnastica
gimnastica

Articol de GSP - Publicat miercuri, 24 martie 2010 00:00

Internaţionalele României la gimnastică artisitică, feminină şi masculină, se vor desfăşura în premieră la Bucureşti, la Sala Polivalentă, între 9 şi 11 aprilie. 
         

Secretarul general al FR Gimnastică, Mircea Apolzan a declarat miercuri că organizarea Internaţionalelor României în Capitală va fi un bun prilej pentru tineri şi iubitorii gimnasticii de a vedea mai mulţi sportivi ce vor lua startul la Campionatele Europene de luna viitoare. "Vom organiza concursul în Bucureşti, intrarea va fi liberă, deci e o bună oportunitate pentru toţi iubitorii gimnasticii de a vedea la lucru mulţi dintre sportivii care vom concura şi la Europenele din luna aprilie. Sperăm să fie alături de noi, la un spectacol agreabil", a declarat pentru Mediafax Mircea Apolzan. 

La competiţia estimată a avea un buget de peste 100.000 de lei, sunt aşteptaţi minimum 36 de gimnaşti. "Din cauză că nu am ştiut pe ce bani ne bazăm pentru organizarea Internaţionalelor României, aprobarea bugetelor federaţiilor întârziind atât de mult, nu am putut face invitaţiile oficiale din timp. Oamenii serioşi le fac cu minimum şase luni înainte, toate federaţiile cu pretenţii îşi fac din timp calendarul competiţional. Dar chiar şi aşa, avem deja confirmări de participare din partea federaţiilor din Germania, Grecia, Turcia, Ungaria, Franţa, Qatar şi sperăm că şi Marea Britanie. Mai aşteptăm, termenul limită pentru înscrieri fiind 1 aprilie", a explicat secretarul general al FR Gimnastică. 
Sistemul de competiţie este identic cu cel al concursurilor internaţionale oficiale, astfel încât în 9 aprilie vor avea loc calificările la masculin (între orele 15.00-17.30) şi feminin (18.30-20.30), plus competiţia de individual-compus, iar în 10 şi 11 aprilie, finalele pe aparate, combinat feminin şi masculin. 

Până la Internaţionalele României, 10 gimnaste (5 junioare şi 5 senioare), plus 5 gimnaşti seniori vor participa la concursuri de verificare la finalul săptămânii în curs. Fetele se vor afla în Franţa, la Lille, la o competiţie cu gimnaste din ţara gazdă şi Marea Britanie, iar băieţii vor merge în Olanda, unde vor avea un concurs bilateral cu sportivii din ţara gazdă. "Lista gimnastelor senioare le include pe Ana Porgras, Diana Chelaru, Raluca Haidu, Amelia Racea şi Diana Trenca, în timp ce la masculin vor fi deplasaţi Ovidiu Buidoso, Cosmin Iancu, Andrei Ursache, Cristian Băţagă şi Alin Jivan. Vor rămâne acasă Marian Drăgulescu şi Flavius Koczi. La băieţi, am decis să fie testaţi şi ceilalţi sportivi dintre care vor fi aleşi reprezentanţii la Europene. Marian Drăgulescu a suferit o entorsă, dar nu e grav, nu a fost nevoie de gips, astfel că se va reface în timp util pentru Europene, unde sperăm că va confirma rezultatele excelente de anul trecut, de la Mondiale", a declarat Mircea Apolzan. 
Componenţa loturilor României pentru Campionatele Europene va fi decisă după aceste concursuri. La masculin, CE din 2010 sunt programate între 21 şi 25 aprilie, iar la feminin între 28 aprilie şi 2 mai, ambele competiţii la Birmingham, în Marea Britanie. 
         

Sursa: Mediafax

Playtech: IREAL! Averea strânsă de Nadia Comăneci după ce s-a mutat în SUA. Americanii sunt uimiți


Comentarii (1)
 •  27 Martie 2010, 19:22

parca imi placea mai mult sala Olimpia din Ploiesti.....

Vezi toate comentariile (1)
Comentează