SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  LANSARE

Lansare cu trandafiri! Maria Olaru și-a lansat oficial cartea autobiografică "Prețul aurului. Sinceritate incomodă"

Articol de - Publicat duminica, 05 iunie 2016 00:00

Maria Olaru și-a lansat oficial ieri cartea autobiografică  "Prețul aurului. Sinceritate incomodă", în prezența a peste 300 de persoane.

Ieri, la Târgul de carte BOOKFEST, de la Romexpo, Maria Olaru a venit încrezătoare chiar dacă "m-au abandonat toți acum, dar mă așteptam la asta".

Campioana mondială absolută la gimnastică a fost în centrul atenției, a primit zeci de buchete de trandafiri, iar spațiul unde a avut loc lansarea s-a dovedit neîncăpător.

De la lansare au lipsit fostele colege sau alți membri ai Federației Române de Gimnastică. I-au fost alături cei mai dragi prieteni și publicul, cei care au cumpărat cartea într-un număr foarte mare.

"Sper să răsfoiți cu rațiune această carte, sunt un om de bună credință și de aceea spun «așa să-mi ajute Dumnezeu!» dacă cele scrise de mine, cele trăite de mine, sunt nereale. Sunt sentimente, sunt emoții, scrise la cald, pentru că acele jurnale ale mele sunt scrise atunci, la cald. Nu cred că pot fi un scenarist foarte bun și nu cred că puteam să inventez asemenea lucruri. Se poate face performanță și fără bătaie, iar gimnastica și sportul românesc în general sunt în declin în acest moment. Eu nu îi condamn pe cei doi antrenori, le aduc și elogii în carte, dar nu puteam să nu relatez niște lucruri. Nu mai sunt un om afectat, sunt detașat, sunt un om echilibrat și vreau să cred că pot să fiu un exemplu pentru tinerii din România și pot să îi motivez pe cei care au momente în viață când își doresc să renunțe", a spus Maria la lansărea cărții care costă 35 de lei.

"O felicit pe Maria că a avut curajul să scrie această carte! Și eu încerc să fac asta, dar nu am curajul să o public. Probabil va fi publicată de fata mea, după ce voi muri!"
Helmuth Duckadam, președinte onoare Steaua

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (13)
mobilajucarii
mobilajucarii  •  06 Iunie 2016, 01:29

Mi se pare ca oamenii din gimnastica noastra o trateaza cum tratezi pe cineva care a fluierat in biserica.

10154381430240312
Danut Munteanu  •  05 Iunie 2016, 15:13

Aparent am depasit nr.de caractere admis in comentariul anterior. Completez aici : " drepturile COPILULUI ". Sunt SIGUR CA MARIA OLARU NU EXAGEREAZA SI NICI NU ARE VREUN INTERES IN A DISTRUGE GIMNASTICA in ROMANIA ! Sunt insa de partea ei atunci cand alege sa isi descarce constiinta si consider absolut reprobabil comentariul respectivului antrenor : Cui ii foloseste aceasta carte ? Este ca si cum ar fi calcat-o inca o data in picioare...

10154381430240312
Danut Munteanu  •  05 Iunie 2016, 15:09

Va rog sa ma iertati - nu era vorba despre " cartile dlui Tolontan ", ci despre articolele sake. Fac cuvenita rectificare si imi prezint scuzele de rigoare. Cred sincer ca Bela Karolyi NU a indraznit sa loveasca nicio fetita in AMERICA. Poate sunt eu naiv, dar imi permit sa cred ca lumea civilizata are alte norme de civilizatie fata de Romania. Fiul meu a terminat clasa intai in Romania si a inceput clasa a doua in GERMANIA. Cand a plecat din Romania terminase de rezolvat TOATE PROBLEMELE din manualele de clasele 1-4 si inca vreo 5 culegeri aferente acelei perioade de studiu. Rezolva mintal exercitii despre cel mai mare divizor comun a 2 nr din inelul 1-100. In GERMANIA m-au chemat la scoala sa ma ancheteze daca nu cumva imi agresam copilul, pt ca li se parea de domeniul fantasticului ca un copil in clasa a doua ( pe sistemul lor ) sa aiba aceste insusiri. Le-am explicat calm ca in clasa intai cand m-am apucat sa il ajut...n-aveam nicio idee ca va incepe clasa a doua in GERMANIA si ca intentionam ca in clasa a cincea sa il trimit sa sustina examenul de Capacitate. Cei din comisie m-au intrebat un singur lucru : cum l-am motivat ? Cand le-am spus ca in anul 2009 i-am aratat copilului meu pt prima oara un joc wii, si i-am spus ca il va primi DACA va avea acele performante, au inceput sa rada si mi-au spus doar atat : si acum, noi ce-l mai invatam ? V-am povestit asta doar pt a intelege ca in Vest nu numai familia, ci si mediul extern acesteia vegheaza la dreptur

Vezi toate comentariile (13)
Comentează