SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  JOCURILE OLIMPICE

Larisa ajunge totuşi la Rio! În cazul în care echipa feminină de gimnastică nu se califică la Olimpiadă, România va primi dreptul de a fi reprezentată de o singură sportivă

Articol de - Publicat vineri, 11 martie 2016 00:00

Accidentarea Larisei Iordache, care şi-a fracturat un deget de la mână în timpul antrenamentului de marţi după-amiază, a intervenit în cel mai nepotrivit moment, chiar înaintea turneului de recalificare la Rio 2016.

Lidera echipei olimpice a fost diagnosticată cu fractură de metacarp 4, iar azi va intra în operaţie la o clinică din Viena pentru a-i fixa degetul cu o plăcuţă de titan.

"'Este o situație extrem de grea, dar trebuie să mergem înainte în orice condiții și să facem ceea ce putem mai bine. Absența Larisei înseamnă un handicap major. Fără ea, echipa pierde până la trei puncte, ceea ce este extrem de mult într-o asemenea competiție", a declarat ieri Adrian Stoica, preşedintele FRG. "Larisa se va putea reîntoarce complet la lucru după șase săptămâni și va fi aptă pentru Jocurile Olimpice'', a mai spus oficialul.

Iordache, medaliată cu bronz la individual compus la CM 2015, de la Glasgow, va rata astfel turneul preolimpic de la Rio de Janeiro, din 16-18 aprilie. Deşi medalia mondială nu i-a adus și calificarea individuală la Olimpiadă, Larisa poate ajunge la Rio 2016 și fără a participa la acest turneu.
"Concursul preolimpic dă tuturor echipelor care nu se califică dreptul de a avea la JO un sportiv, la alegerea federației naționale. Practic, Larisa nu va putea participa la această recalificare, dar asta nu înseamnă că nu poate să meargă la Olimpiadă. Și în cea mai proastă variantă, vom avea un sportiv în probele individuale'', a explicat Stoica.

Ţările cu care România luptă la Rio pentru locurile 1-4

  • Brazilia
  • Germania
  • Franța
  • Belgia
  • Australia
  • Coreea de Sud
  • Elveția

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (1)
1114155455284127
Ciaky Razvan  •  11 Martie 2016, 16:20

Nu si-a fracturat nici un deget de la picior !!! Si-a fracturat DEGETUL INELAR DE LA MANA STANGA !!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează