SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  RESTRUCTURARE

Schimbări la loturile naționale de gimnastică după Campionatele Europene de la Basel

Silviana Sfiringu în 2019, pregătindu-se în sala de la Constanța FOTO Raed Krishan
Silviana Sfiringu în 2019, pregătindu-se în sala de la Constanța FOTO Raed Krishan

Articol de - Publicat joi, 06 mai 2021 14:25 / Actualizat joi, 06 mai 2021 14:53

Federația Română de Gimnastică a decis în Comitetul Executiv să restructureze activitatea lotului feminin și să o descentralizeze pe cea a lotului masculin.

Analiza după Campionatele Europene de la Basel, unde România nu a cucerit nicio medalie și unde Larisa Iordache a obținut biletul pentru Tokyo, a dus la luarea anumitor măsuri. Lotul național de senioare a fost reorganizat, urmând ca Antonia Duţă şi Ioana Stănciulescu să se pregătească la Bucureşti alături de gimnastele calificate la Jocurile Olimpice, Larisa Iordache şi Maria Holbură, cu antrenorii Lăcrămioara şi Cristian Moldovan, iar Silviana Sfiringu, la Deva, cu grupa coordonată de antrenorul Lucian Sandu. Tehnicienii Liliana Cosma și Nicolae Forminte urmând a se întoarce la cluburile de la care provin. 

Noua structură, din iunie 

Lotul național masculin a fost descentralizat, iar gimnaștii se vor pregăti la cluburi: Andrei Muntean şi Andrei Groza la Dinamo, Raul Şoica şi Robert Paşca la CSM Reşiţa, Emilian Neagu şi Răzvan Marc la CSM Bistriţa, fraţii Gabriel şi Robert Burtănete, Roland Modoianu şi Eduard Gavrilă la CSA Steaua. Ei vor fi finanțați până în luna septembrie, când au loc Campionatele Naționale. Marian Drăgulescu se va antrena la București cu Ștefan Gal. Ca și în cazul fetelor, tehnicienii se vor întoarce și ei la cluburile de proveniență. 

Aceste schimbări vor avea loc începând cu 1 iunie. Măsurile de acum seamănă cu ce s-a întâmplat în 2019, când președinta de atunci, Andreea Răducan, a descentralizat ambele loturi și i-a trimis pe sportivi la cluburi, după rezultatele de la CM de la Stuttgart. O decizie asupra căreia Comitetul Executiv a revenit, fapt ce a dus la demisia Andreei Răducan. Acum, președinta FRG este Carmencita Constantin.

3 gimnaști românisunt calificați la Jocurile Olimpice de la Tokyo: Larisa Iordache, Maria Holbură și Marian Drăgulescu

Citește mai multe știri din sport:

Simona Halep, reacție rapidă după eliminarea de la Madrid! A renunțat la un antrenor: „Nu pot găsi un motiv evident”

Interviu cu Otilia Bădescu, ultima medaliată mondială a României la individual: „Eram dedicată, muncitoare, dar și obraznică”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close