SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  CAMPIONATELE EUROPENE, FINALA PE ECHIPE, 16:00, ÎN DIRECT PE TVR2

Luptă pe medalii » România porneşte ca favorită în finala pe echipe de la Campionatele Europene

Cătălina Ponor // Foto: Agerpres
Cătălina Ponor // Foto: Agerpres

Articol de - Publicat sambata, 12 mai 2012 00:00 / Actualizat sambata, 12 mai 2012 15:42

Gimnastele din România pornesc ca favorite în întrecere pe echipe de azi, de la Bruxelles.

Româncele au impresionat în calificări, depăşind Rusia cu aproape cinci puncte. Azi, e o nouă poveste de scris. Totul porneşte din nou de la zero, atunci cînd vine vorba despre punctaje. Însă în minţile gimnastelor prezente la Bruxelles rămîne un pic din ziua de joi, cînd au evoluat foarte bine şi au obţinut note pe măsură. De data aceasta, la finalul concursului se vor acorda medalii, unele mai strălucitoare ca altele. Deşi prioritatea este evitarea accidentărilor, evoluţia din calificări dă speranţe de aur.

Gimnastele românce nu au mai cucerit un titlu european din 2008, de la CE de la Clermont-Ferrand. Din acea echipă doar Sandra Izbaşa a mai rămas. Cătălina Ponor s-a întoars la Campionatele Europene după o pauză de şase ani, ultima ei apariţie fiind la CE 2006, la Volos, atunci cînd echipa lua argintul. "Mi-aş fi dorit să fie aur atunci", a spus ea înainte de plecare. Ponor ştie cum e să cucereşti aurul cu echipa la CE, ea făcînd acest lucru în 2004, la Amsterdam.

Larisa Iordache se află la debutul la senioare într-o competiţie majoră şi a debutat în plină viteză, ea obţinînd cea mai mare notă a echipei în calificări, 15,733 la bîrnă. Diana Bulimar debutează şi ea la un European, după ce a primti botezul la CM din 2011. Raluca Haidu, medaliată cu bronz la bîrnă în 2010, încearcă să ajute echipa cît mai mult. Mîine, tot de la ora 15:00 (în direct TVR 2), au loc finalele pe aparate, unde România a trimis reprezentante la toate aparatele.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează