GIMNASTICA  ·  CAMPIONATELE MONDIALE DE GIMNASTICĂ

Marea încercare! Echipa feminină intră azi în calificări + 2 povești de urmărit la CM de gimnastică

Denisa Golgotă, gimnasta de care se legau speranțele pentru o medalie, a suferit o contractură musculară înainte de plecarea spre Doha FOTO Guliver/GettyImages
Denisa Golgotă, gimnasta de care se legau speranțele pentru o medalie, a suferit o contractură musculară înainte de plecarea spre Doha FOTO Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat duminica, 28 octombrie 2018 09:00

Echipa feminină intră azi în calificări sperând la o evoluție fără greșeală pentru a îndeplini obiectivul de clasare între primele 24.

Ultima oară când a concurat la o ediție de Campionate Mondiale, echipa feminină a României s-a clasat pe locul 13. Se întâmpla la Glasgow, în 2015, când s-a lăsat cu multe lacrimi și cu necalificarea la Jocurile Olimpice de la Rio. Un moment șocant, dar care reprezenta realitatea. Trei ani mai târziu, lucrurile nu stau mai bine. Echipa feminină formată din Carmen Ghiciuc, Laura Iacob, Nica Ivănuș, Denisa Golgotă, Maria Holbură și Ioana Crișan are ca obiectiv clasarea între primele 24, care le duce pe fete la CM 2019, unde se dau cele mai multe bilete pentru JO 2020. 

Privire spre viitor

E o întrecere mondială de tranziție pentru România, în timp ce SUA, Rusia sau China vizează podiumul, cel care asigură de acum calificarea la Tokyo. "Eu sper ca până în 2019, pe lângă Denisa, și Ioana Crișan și Nica Ivănuș să acumuleze încredere și dorința de a performa. Asta nu înseamnă că restul fetelor nu sunt importante. Dar dacă acestea despre care am vorbit evoluează, atunci cu siguranță vom alinia o echipă capabilă să se califice la Olimpiadă", a spus Nicolae Forminte, antrenorul coordonator al lotului feminin. Tehnicianul își pune speranțele şi în junioarele care în 2020 vor ajunge la vârsta senioratului şi cu grupul actual de senioare să se creeze un nucleu de 5-8 gimnaste capabil să performeze la nivel de echipă.

Până atunci însă, România va intra azi în calificări în subdiviziunea a șaptea, prima a zilei, care începe la 9:30 alături de Africa de Sud, Finlanda, China și gimnaste din Venezuela și Republica Dominicană. În calificări, care se desfășoară duminică și sâmbătă, se concurează după sistemul 5-4-3. Cinci fete sunt trecute pe foaie, patru concurează la fiecare aparat și doar primele trei punctaje contează la total. 

7titluri mondiale a adunat echipa feminină a României în istoria CM: 1979, 1987, 1994, 1995, 1997, 1999, 2001

15
medalii în concursul pe echipe a strâns România în concursul feminin, dintre care șapte de aur, 5 de argint și trei de bronz

Alte povești de urmărit la CM în concursul feminin

Revenirea lui Simone Biles

Gimnastica americană a fost zguduită din temelii de scandalul medicului Larry Nassar, care a abuzat mai multe gimnaste din lotul național. Printer ele și Simone Biles (foto), cea care a cucerit la JO 2016 patru medalii de aur. Gimnasta în vârstă de 21 de ani revine în competițiile internaționale după isprava din Brazilia. Cu 14 distincții mondiale în palmares, dintre care 10 de aur, Simone și-a laut o pauză de un an, iar acum își propune din nou lucruri mari. "Avem o echipă nouă. Toate vor să își facă un nume, iar eu sunt veterana", a spus Biles.

Cum concurează Aliia Mustafina după ce a devenit mamă

Rusoaica în vârstă de 24 de ani, multiplă medaliată europeană, mondială și olimpică, a născut în urmă cu 16 luni o fetiță pe care a numit-o Alisa. După ce a divorțat de tatăl copilului, ea s-a întors la antrenamente și acum este la prima competiție majoră după ce a devenit mamă. "Principalul nostru obiectiv este întrecerea pe echipe. Personal nu mi-am fixat niciun țel, doar să le ajut pe colegele mele să urce pe podium", a spus ea. Pe cea mică a lăsat-o acasă, cu bunica. Aliia Mustafina (foto) are în palmares 5 distincții olimpice, 11 mondiale și 12 europene.

Vezi și: Nicolae Forminte, radiografie dură a gimnasticii românești: "E de luptat și cu frustrările unei societăți care nu înțelege asta" » Declarații tari înainte de Campionatele Naționale și Mondiale + detalii despre problemele de la lotS-a spus că soția tinerică stă cu el pentru bani. Duckadam recunoaște acum de ce a divorțat de fosta după 27 de ani
Libertatea
Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
18:00 Fotbal, Liga 1
Viitorul - Academica Clinceni
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
20:30 Fotbal, Liga 1
Botoșani - Astra
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
20:30 Fotbal, La Liga
Real Sociedad - Granada
Digi 2, Telekom 2, Look Sport 2
23:00 Fotbal, La Liga
Real Madrid - Alaves
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
Program TV complet

Liga 1