SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  DECLARAŢII

Marius Racea, tatăl campioanei europene la bîrnă: "De zece ani munceşte pentru visul ei!"

amelia
amelia

Articol de GSP - Publicat luni, 03 mai 2010 00:00

Marius Racea, tatăl Ameliei Racea, cîştigătoarea medaliei de aur în proba de bîrnă la Campionatele Europene de la Birmingham, a declarat că fiica sa a hotărît singură, pînă să împlinească şase ani, să înceapă o carieră în gimnastică.

"Amelia a hotărît singură, acum zece ani, că vrea să facă o carieră în gimnastică. Nu avea nici şase anişori şi urmărea la televizor Jocurile Olimpice de la Sidney. A spus atunci: "Vreau să merg şi eu la gimnastică". Noi nu ne-am opus şi am dus-o la clubul din Deva, iar de atunci, de zece ani, munceşte pentru visul ei", a declarat tatăl campioanei, Marius Racea, care a urmărit duminică la televizor evoluţia fiicei sale la Campionatele Europene. 

Amelia a început gimnastica la CS Cetate Deva pentru că era cel mai apropiat club de comuna Plopşoru, judeţul Gorj, acolo unde locuieşte familia Racea. "Era cel mai apropiat de judeţul Gorj şi ştiam că acolo se va putea pregăti în condiţii de performanţă avînd aproape şi lotul naţional", a adăugat tatăl gimnastei, potrivit mediafax.

Şef de post la Poliţia din comuna Plopşoru, tatăl sportivei afirmă că nu a fost surprins de medalia de aur obţinută de Amelia: "Noi ne aşteptam să ajungă aici, a luat peste 40 de medalii pînă acum, a fost vicecampioană europeană şi la juniori. Ne bucurăm foarte mult pentru toate performanţele ei". 

Chiar dacă şi-a ales singură drumul spre gimnastică, Amelia a avut un exemplu şi în familie, mama sa, Carmen Racea, care a practicat şi ea acest sport, însă nu la un nivel de mare performanţă. Aceasta a menţionat că a avut întotdeauna mare încredere în Amelia. "De mică a decis ce va face în viaţă, munceşte foarte mult şi antrenorii au crezut mereu că va ajunge departe. Mă bucur că a reuşit pentru că a plecat de acasă de la şase ani şi a muncit mult să ajungă aici", a menţionat Carmen Racea.

foto: agerpres

Playtech: BOMBĂ! Tatăl lui David Popovici face o grămadă de bani! Ce afacere GENIALĂ deține


Comentarii (2)
 •  03 Mai 2010, 16:28

bravo, ma bucur din tot sufletul, gsp ar trebui sa acordati mai mult spatiu acestor performante...prin comparatie daca una dintre echipele de fotbal din romania ar castiga o cupa europeana, o saptamana nu s ar mai vedea nimic altceva in ziar..pe bune

bek
bek  •  03 Mai 2010, 14:41

BRAVO AMELIA !!!LA MAI MULTE REUSITE !

Vezi toate comentariile (2)
Comentează