GIMNASTICA    •   ANTRENOR

Marius Urzică va fi noul antrenor coordonator al lotului național masculin! În ultimii ani a antrenat în Qatar

FOTO: Guliver/GettyImages

FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de — Roxana Fleşeru Miercuri, 20 Decembrie 2017

Marius Urzică va deveni începând cu 2018 noul antrenor coordonator al lotului național masculin, el înlocuindu-l în această funcție pe Ioan Suciu.Campionul olimpic din 2000 de la Sydney revine astfel în România, după ce în ultimii ani a antrenat în Qatar. "Din ianuarie 2018, lotul masculin va avea un nou antrenor coordonator. Astfel, Marius Urzică, singurul campion olimpic al României de până acum, revine acasă pentru a ajuta la reconstrucția gimnasticii masculine. Să-i fim alături cu încredere. Mult succes, Marius!", a anunțat Federația Română de Gimnastică pe Facebook. 

Marius Urzică, 42 de ani, a mai făcut parte din colectivul tehnic al lotului național masculin, dar în 2014 a plecat în Qatar. În cariera sa, Urzică a adunat 4 medalii la Jocurile Olimpice, dintre care una de aur, două de argint și una de bronz, cinci distincții mondiale, dintre care trei de aur, una de argint și două de bronz, iar la Campionatele Europene a strâns trei titluri și o medalie de argint. Cele mai multe distincții fiind cucerite la cal cu mânere.

Gimnastica românească trece printr-un moment dificil. Ultimul titlu mondial la masculin fiind adus de Marian Drăgulescu în 2009, când s-a impus la sol și la sărituri. 

Comentarii (0 ) Adaugă comentariu

Comentează

Conectează-te cu facebook la contul tău sau înregistrează-te pentru a adăuga comentarii


1500 de caractere ramase