SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  

Milo zîmbeşte! » Fosta campioană la gimnastică are, în sfîrşit, motive de bucurie

Articol de GSP - Publicat miercuri, 16 ianuarie 2013 00:00 / Actualizat marti, 15 ianuarie 2013 22:23

După o dramă cutremurătoare trăită în urmă cu patru ani, atunci cînd şi-a pierdut fetiţa, Lavinia Miloşovici a născut un băieţel perfect sănătos


O ţară întreagă a rămas impresionată de durerea Laviniei Miloşovici, care în urmă cu patru ani şi-a pierdut primul copil, o fetiţă de patru ani, pe nume Denisa. Milo a luptat în permanenţă pentru fiica sa încă din primele zile, ea fiind internată alături de aceasta mai bine de o lună la o clinică din China. Chiar dacă fosta gimnastă a făcut tot posibilul pentru a-şi salva fetiţa, aceasta a pierdut lupta cu viaţa după ce se născuse prematur şi cu probleme ale sistemului nervos. Dar, după patru ani şi trei luni, soarele a ieşit, în sfîrşit, şi pe strada Laviniei. Aceasta a născut un băieţel sănătos la Maternitatea "Odobescu" din Timişoara, iar verdictul medicilor a fost unul îmbucurător. "Băieţelul s-a născut prin operaţie cezariană, cu o greutate de 3,150 de kg. Naşterea a decurs fără probleme, iar mama şi copilul sînt bine", a spus doctorul Mihai Băcilă, cel care a asistat-o pe Lavinia la naştere.

Vrea linişte
După ce a trecut prin momente cumplite, Lavinia Miloşovici a făcut tot posibilul pentru a ţine acest moment în intimitate, cît mai departe de ochii presei. Ea şi-a rugat chiar şi fostele colege de la lotul naţional să nu dea detalii nimănui despre acest moment din viaţa ei, fiind în continuare marcată de drama pierderii fiicei sale. Cu toate acestea, Maria Olaru, care i-a fost alături imediat după naştere, a făcut o scurtă precizare: "Ceea ce am avut de spus i-am transmis personal. Am fost mai multe ore alături de ea după ce a născut şi totul este în regulă. Lucrurile au decurs perfect", a explicat Maria Olaru.

Ultima gimnastă cu 10!
Lavinia Miloşovici a fost una dintre cele mai mari gimnaste ale României, ea fiind şi acum ultima sportivă care a primit nota 10 într-un concurs de gimnastică. Alături de Vera Caslasvska, Lavinia Miloşovici este singura gimnastă care a cucerit cel puţin un titlu mondial sau olimpic la toate aparatele.

A scris istorie în America
Lavinia Miloşovici a fost prima gimnastă, după Nadia Comăneci, care a reuşit să urce pe podium la individual compus, la două ediţii consecutive ale Jocurilor Olimpice. Dacă la Barcelona, în 1992, Milo a avut ghinion şi a cucerit doar medalia de bronz, la Olimpiada de la Atlanta din 1996, gimnasta din România a fost trecută cu vederea pînă aproape de finalul concursului, cînd a reuşit să cucerească din nou medalia de bronz.

Au ales numele
Milo şi soţul ei, Cosmin Vînatu, ofiţer de poliţie, s-au decis asupra numelui pe care îl va purta băieţelul lor. Acesta va fi botezat Mihai Cosmin.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
gabrielaj
gabrielaj  •  04 Februarie 2013, 03:20

Sa iti traiasca ,succes in toate Milo- iubim gimanstele pentru tot ce au facut pt noi.

dilibau
dilibau  •  16 Ianuarie 2013, 11:10

Felicitari Laviniei si multa sanatate micutului nou-nascut!

ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  16 Ianuarie 2013, 09:36

Un articol de nota 10 ...O tara intreaga este extaziata de noul star al presei romanesti Adrian Bucur ...Cat de minunat a descris performantele Laviniei Milosovici...un mare talent ...s o tina tot asa ...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează