SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  CE

Nadia Comăneci, entuziasmată de Larisa Iordache și Ana Bărbosu: „Exerciţiul ei este competitiv mondial şi olimpic la medalie”

Nadia Comăneci (59 de ani), gimnasta de 10 de la Montreal, a lăudat performanțele obținute de România la Campionatele Europene de la Mersin, Turcia. +3   FOTO
Nadia Comăneci (59 de ani), gimnasta de 10 de la Montreal, a lăudat performanțele obținute de România la Campionatele Europene de la Mersin, Turcia.

Articol de - Publicat luni, 21 decembrie 2020 09:50 / Actualizat luni, 21 decembrie 2020 10:31

Nadia Comăneci (59 de ani), gimnasta de 10 de la Montreal, a lăudat performanțele obținute de România la Campionatele Europene de la Mersin, Turcia. 

„Am rămas impresionată de revenirea Larisei. După trei ani fără competiţii este extrem de greu să revii la nivelul actual din lumea gimnasticii. Nu mi-am putut imagina că şi-ar fi putut reveni la acest nivel, după ce a avut o accidentare şi trei operaţii. Pentru gimnastică şi pentru tenis mă trezesc cu noaptea în cap şi am promis că mă trezesc ca să o văd”, a declarat Nadia Comăneci, la Digi24.

Larisa Iordache a impresionat-o pe Nadia Comăneci

„Este adevărat că nu au participat unele ţări la aceste campionate europene, dar eu m-am uitat mai mult la dificultate, execuţie şi la punctajul pe care ea l-a obţinut. Dacă stăm şi ne uităm la ceea ce s-a întâmplat la bârnă, exerciţiul ei este competitiv mondial şi olimpic la medalie. Faptul că ea reuşeşte prin voinţa şi determinarea pe care le-a avut ca să concureze la acest nivel spune că ea nu şi-a spus încă tot ce a avut de spus referitor la acest sport.

La sol, ea a executat un exercițiu cu dificultatea pe care a făcut-o şi în ziua de calificare. Dificultatea ei pleca din 5,7, la care se adaugă execuţia. Astăzi au cam pârlit-o cu jumătate de punct, nu am înţeles de ce, dar mă bucur că s-a făcut această contestaţie şi ea a reuşit să aducă această medalie de aur, care a pus România la egalitate cu Rusia, la medalii de aur, 55 în istoria Campionatelor Europene şi peste ruşi la numărul total de medalii", a adăugat Nadia.

Gimnastica din România are viitor!

„.M-am uitat la exerciţiile ei (n.r. - Anei Bărbosu) şi are potenţial mare, pentru că în momentul de faţă baza gimnasticii sunt picioarele, din patru aparate, trei sunt de picioare. Ea are acest potenţial să fie bună la individual compus şi are loc de a creşte în dificultate şi vreau să o felicit cum a concurat şi pentru execuţia ei frumoasă, pentru faptul că are dificultate la acrobatică şi ne arată şi această gimnastică artistică, pe care noi am admirat-o cu mulţi ani în urmă”, a comentat Nadia. 

Nadia Comăneci, entuziasmată de Larisa Iordache și Ana Bărbosu: „Exerciţiul ei este competitiv mondial şi olimpic la medalie”
Ana Maria Bărbosu

Sunt ani buni de zile de când nu am mai văzut aşa junioare la noi în ţară, cu mare potenţial. Baza lor este foarte bună. Înţeleg că acolo de unde vin aceste fete este cineva care le învaţă gimnastică cum trebuie. Deci abecedarul funcţionează. Aceste junioare încă sunt cruduţe, dar au potenţial
- Nadia Comăneci 

Citește și alte știri din gimnastică: 

Larisa Iordache, lecție de viață după medaliile de la Europene: „Începusem să cred și eu că nu voi reuși”

FOTO Ana Maria Bărbosu, noua speranță a gimnasticii românești: 6 medalii de aur la Campionatele Europene

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează