SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  DECLARAŢII

Nicolae Forminte: "Consider că mi s-a făcut o nedreptate"

Articol de GSP - Publicat joi, 03 iunie 2010 00:00

Antrenorul Nicolae Forminte, care a renunţat la conducerea lotului feminin de gimnastică a României, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că i s-a făcut o mare nedreptate, dar a precizat că este ultimul care ar contesta meritele cuplului Octavian Bellu - Mariana Bitang.

 

"Nu există nicio antipatie faţă de Octavian Bellu şi Mariana Bitang. Sunt ultimul care aş putea contesta meritele lor, mai ales că şi eu m-am aflat o lungă perioadă în colectivul lor tehnic. La cum am preluat eu echipa trebuia să fii jumătate inconştient ştiind ce se aşteaptă de la tine. Consider că mi s-a făcut o mare nedreptate. După Europene am ştiut că se va întâmpla acest lucru.

A urmat apoi un cantonament la Izvorani în care s-a acumulat foarte mult stres. A fost acolo o acţiune la care au participat toate personalităţile gimnasticii româneşti, iar această acţiune a avut loc fără ca eu să fiu anunţat. Iar pentru mine a fost clar. Îmi reproşez doar faptul că am încercat prea mult să fac pe plac tuturor", a spus Forminte, potrivit mediafax.

Tehnicianul a explicat că decizia de a demisiona nu are legătură cu orgoliul său. "Decizia mea nu are nimic de-a face cu orgoliul, cînd se pune în balanţă binele gimnasticii româneşti nu se poate pune în discuţie orgoliul. Recunosc însă că sunt orgolios, mîndru, demn, dar fără aceste atribuţii nu ai dreptul să să îmbraci tricoul naţional. Orice om face compromisuri cu demnitatea lui, însă pînă la un punct.

Lotul este mai valoros decît cel pe care l-am preluat eu în urmă cu cinci ani pentru că eu atunci nu aveam nicio senioare în lot. Sunt mulţumit de ce am realizat în cei cinci ani şi o clasare pe locul trei la o competiţie oficială înseamnă ceva. Cred că mi-am adus totuşi o contribuţie la cele 81 de medalii în calitate de antrenor în colectivul tehnic, cât şi în calitate de antrenor principal. Iar în plus am mai contribuit şi la peste 20 de medalii obţinute la juniori", a menţionat el.

Nicolae Forminte s-a arătat totuşi dispus să colaboreze cu Octavian Bellu şi Mariana Bitang în cadrul colectivului tehnic lotului feminin de gimnastică a României, dar a exclus o revenire în cadrul clubului CS Farul Constanţa. "Dacă sunt dorit există căi de comunicare pentru o discuţie pentru a putea continua colaborarea.

Dacă nu se va găsi modalitatea de a mă convinge să continui, atunci voi rămîne demisionar. Singura care m-a contactat pînă acum a fost Mariana Bitang şi am mai primit un e-mail de la Anca Grigoraş. Oricum, la obligaţiile familiale pe care le am nu pot sta la CS Farul pe zece milioane de lei", a adăugat Forminte.

Antrenorul lotului feminin de gimnastică a României, Nicolae Forminte, şi-a a anunţat, marţi, demisia. În aceeaşi zi, Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Gimnastică a decis ca lotul feminin să fie coordonat de Octavian Bellu, Marian Bitang şi directorul tehnic Anca Grigoraş. Octavian Bellu şi Marian Bitang revin astfel după cinci ani la cîrma lotului feminin de gimnastică al României.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
 •  03 Iunie 2010, 17:25

BARON DE EROARE, CREDEA FORMINTE. Oricum cu ceva timp in urma a declarat ]n Prosport ca se gandeste sa demisioneze pentru a antrena in strainatate pentru ca familia sa are probleme financiare

 •  03 Iunie 2010, 17:20

Dl Forminte, daca ar avea demnitate, ar pastra o singura atitudine, insa el e mai schimbator decat vantul. Ba nu vrea sa colaboreze cu Belu si Bitang, ba vrea. Cred ca o data cu demisia va primi oferte din strainatate de zeci de mii de euro, insa minunea nu s-a petrecut si acum e dispus sa colaboreze cu cei doi decat sa fie antrnor la Constanta pe 1000 lei. UNDE E DEMNITATEA?

 •  03 Iunie 2010, 14:34

FELICITARI DM FORMINTE . CREDETI CA DACA NU MAI FAC CURVASIE MAI AU SUBCES. RUSINE SPORTULUI ROMANESC . CE OAMENI O CURVA SI UN CURVARI CE EXEMPLU DA TINERILORI RUSINE TARII

Vezi toate comentariile (3)
Comentează