SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  GIMNASTICA

Pe viaţă

Articol de GSP - Publicat sambata, 29 decembrie 2007 00:00

Noua pardoseală sintetică a Sălii Olimpice de gimnastică de la Deva nu va mai necesita reparaţii capitale. Sala Olimpică de la Deva s-a îmbrăcat în strai nou. Timp de aproape trei luni s-au efectuat diverse lucrări pentru a le oferi gimnastelor un spaţiu de antrenament cît mai performant. Principala operaţiune a reparaţiei a constat în înlocuirea totală a parchetului din lemn, vechi de peste 40 de ani, cu o suprafaţă nouă, din material sintetic, aplicată integral prin turnare. Noua pardoseală este albastră şi a fost aleasă dintr-o paletă de 18 culori.

Directorul general al fimei care a efectuat lucrarea, Gabriel Silaghi, girează că noua pardoseală a Sălii Olimpice de gimnastică de la Deva este extrem de rezistentă la uzură, economicoasă şi că are o durată asigurată de viaţă de 50 de ani. "Principalul avantaj al noii pardoseli este că poate fi foarte uşor şi rapid igienizată deoarece nu are nici o îmbinare. Este suprafaţa cea mai modernă din lume, foarte elastică, ignifugă, iar luciul ei nu deranjează ochii", a spus Silaghi. El a afirmat că înlocuirea totală a actualei pardoseli a sălii nu va mai fi necesară niciodată, iar în momentul atingerii unui grad uşor de uzură, peste aproximativ 12-15 ani, se va efectua doar o operaţiune de înlocuire a stratului final gros de 1 milimetru. "Acest retuş reprezintă doar 15 la sută din valoarea iniţială a lucrării şi se efectuează foarte rapid, în doar trei zile", a adăugat Gabriel Silaghi. Lucrările de decopertare a vechii suprafeţe de contact şi turnarea noii pardoseli au fost efectuate în 50 de zile şi au costat 4 miliarde de lei vechi, sumă în care au fost incluse şi costurile de confecţionare a unui nou suport din lemn de brad pentru sol.

Au mai fost înlocuite integral şi instalaţia de încălzire şi radiatoarele din sală, iar interiorul a fost zugrăvit,operaţiuni care au costat în total 1,4 miliarde de lei vechi. Toate cheltuielile efectuate pentru reparaţia sălii de la Deva au fost suportate de Agenţia Naţională pentru Sport.

Mulţumiţi
Oficialii Federaţiei Române de Gimnastică s-au arătat satisfăcuţi de noua înfăţişare a sălii de la Deva. "Sîntem mulţumiţi de tot ceea ce s-a făcut. Sper să le placă şi antrenorilor, dar şi sportivelor. Reparaţia era necesară deoarece fetele lucrează zilnic cu praf de magneziu, fapt ce impune o igienizare permanentă a sălii de gimnastică", a spus reprezentantul Federaţiei Române de Gimnastică, Alexandru Popescu. Lotul olimpic feminin de gimnastică al României, coordonat de antrenorul Nicolae Forminte, s-a întors la Deva pe 27 decembrie, după ce în ultimele două luni s-a pregătit în sala de gimnastică a Complexului Olimpic "Sydney 2000" de la Izvorani.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează