SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  JOCURILE OLIMPICE

Ponor confirmă: "Dacă nu se revine, eu mă retrag" » Funeriu solicită "reanalizarea pragului de vîrstă de 30 ani"

Cătălina Ponor este, la 24, veterana lotului naţional de gimnastică
Cătălina Ponor este, la 24, veterana lotului naţional de gimnastică

Articol de GSP - Publicat joi, 17 noiembrie 2011 00:00 / Actualizat joi, 17 noiembrie 2011 14:04

UPDATE // Reacţiile antrenoarei Mariana Bitang şi ale sportivelor dovedesc faptul că în absenţa modificărilor acestui proiect, actuala echipa de gimnastică a României s-ar desfiinţa.

În direct la Antena 3, Cătălina Ponor a spus că "nu eram de acord ca în gimnastică să se poată primi renta doar după 30 de ani. Eu am întrerupt primirea rentei ca să vin la Izvorani să fac antrenamente şi mi se pare normal ca ea să revină atunci cînd renunţ din nou. Nu ştiu cînd mă voi retrage, dar vîrsta de 30 de ani a prea mare pentru gimnastică. Dacă nu se revine, mă retrag, e cea mai bună soluţie",

Mariana Bitang, antrenoarea lotului de gimnastică le înţelege pe fete. "Gimnastele îşi doresc liniştea şi confortul ca atunci cînd vor abandona sportul de performanţă să beneficieze de rentă aşa cum au primit toţi sportivii în acest moment. Posesoarele rentei viagere sînt şi cele mai valoroase sportive. Dacă se retrag, am fi nevoiţi să mergem la Olimpiadă cu garnitura secundă".

Ministrul Educaţei, Daniel Funeriu, îi solicită preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret (ANST), Doina Melinte, să "reanalizeze" oportunitatea "introducerii pragului de vîrstă de 30 ani, de la care un sportiv să poată solicita renta viageră, conform art. 22 din propunerea de lege, astfel încît textul final să fie în avantajul sportivilor in activitate", informează Hotnews

Într-o scrisoare trimisă preşedintelui Autorităţii, Funeriu precizează că "cei care cu adevărat fac cinste României în lume trebuie sprijiniţi şi mobilizaţi spre marea performanţă". Ministrul a sunat la Gazeta Sporturilor, precizînd că reanalizarea nu presupune retragerea pragului de vîrstă, ci schimbarea legii astfel încît sportivii în activitate să fie încurajaţi să continue, iar cei care se retrag accidentaţi sau din motivele legate de specificul sportului să poată lua banii.

Scrisoarea integrala a ministrului Educatiei, Daniel Funeriu:
"Referitor la proiectul de modificare a Legii educatiei fizice si sportului nr. 69/2000 aflat in dezbatere pe pagina web a Autoritatii Nationale pentru Sport si Tineret, va solicit reanalizarea oportunitatii introducerii pragului de varsta de 30 ani, de la care un sportiv sa poata solicita renta viagera, conform art. 22 din propunerea de lege, astfel incat textul final sa fie in avantajul sportivilor in activitate. Cei care cu adevarat fac cinste Romaniei in lume trebuie sprijiniti si mobilizati spre marea performanta, nu descurajati prin propuneri legislative care ar stimula renuntarea la activitatea sportiva".

Citeşte AICI materialul din numărul de astăzi al Gazetei Sporturilor!

Citeşte şi Comitetul Olimpic cere ca gimnastele să fie exceptate!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (21)
mariius
mariius  •  18 Noiembrie 2011, 14:08
Postat de b75dan pe 17 Noiembrie 2011, 19:57

mai documenteaza-te stimabile!faci din placere,dar placerea nu tine de foame!

ele isi termina cariera la aproximativ 20-21 de ani .......de ce trebuie sa intretina statul niste persoane apte sa munceasca ?

tardelli
tardelli  •  17 Noiembrie 2011, 23:54

@ciparian Stii cumva bila aia mica de plastic ce se gaseste in fiecare cutie de bere Guiness ? Cam asa joaca si creierul tau in cutia craniana .

tardelli
tardelli  •  17 Noiembrie 2011, 23:49

Unii de pe aici e clar ca au IQ de 60-70.E de inteles prostia la romani. Bai t.e.m.belule care te recunosti in acest cuvant,lasa tastatura si apuca-te de ceva util ,lasa sportul de perfornanta sa il comenteze altii.Nu mai jigni campioanele olimpice ale Romaniei.

Vezi toate comentariile (21)
Comentează