SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  CAMPIONATELE MONDIALE DE GIMNASTICĂ

Ponor, ratări în finalele CM de la Montreal, la ultima reprezentație importantă a carierei » Mesajul emoţionant de adio: "Sunt mândră de tot ce am realizat!"

Articol de GSP - Publicat joi, 05 octombrie 2017 09:59

Cătălina Ponor a ratat astăzi calificările în finalele de la bârnă și sol la Campionatele Mondiale de Gimnastică de la Montreal. A fost ultimul mare turneu al carierei pentru marea gimnastă română, care a decis să pună stop la 30 de ani. 

Ponor a participat la două probe, sol şi bârnă, şi a avut o evoluţie modestă. La bârnă a ratat urcarea şi a primit un punctaj de 12,233, terminând pe locul 26. La sol, Ponor a obţinut 13,266 şi a încheiat pe locul 14.

Aceasta a fost ultima participare la o competiţie importantă, ea anunţându-şi retragerea la finalul anului. 

23 de medalii europene, mondiale şi olimpice a câştigat Cătălina Ponor de-a lungul carierei

CV CĂTĂLINA PONOR

  • prima gimnastă română care participă la 3 ediții ale JO
  • triplă campioană olimpică la Atena 2004, la sol, bârnă și cu echipa, argint la sol la JO 2012 și bronz cu echipa, tot în 2012
  • 3 medalii de argint și două de bronz la Campionatele Mondiale
  • 8 titluri europene, 2 medalii de argint și 3 de bronz la Campionatele Europene

La final, Ponor a postat un mesaj emoţionant pe contul său de facebook, în care a reafirmat că se va retrage la finalul anului, şi-a explicat decizia şi le-a mulţumumit celor care au susţinut-o de-a lungul carierei.

Mesajul Cătăline Ponor

 

" Nu a fost o zi asa cum mi-am dorit dar sunt multumita de tot ce am realizat pana acum!  23 de medalii europene ,mondiale si olimpice ,26 de ani dedicati gimnasticii ca si sportiva cu 2 momente de neuitat

1- Olimpiada de la Athena unde am realizat mai mult decat am visat
2 - Campionatele Europene de la Cluj unde am trait niste momente unice atat frumoase in fata propriului public , cat si mai putin placute cu doar o zi inaintea finalei de la barna

Sunt mandra de tot ce am realizat si tot ce am sacrificat penru acest sport care l-am iubit si il iubesc in continuare ,cu bune cu rele cu suisuri si coborasuri. Imi este greu sa ma despart de ceva ce am facut cu pasiune, daruire, devotament dar la un moment dat toate se opresc. Din cauza sanatatii care se cam joaca cu mine si din cauza varstei la care am ajuns ,am decis sa spun Stop!

Imi voi termina anul cu concursurile mici care au mai ramas si demonstratiile deja planificate dupa care din decembrie voi urma alt curs al vietii tot pe langa sport dar altfel in ideea de a ajuta in continuare gimnastica. Va multumesc din tot sufletul tuturor celor care ati aplaudat, bucurat,suferit,plans,topait impreuna cu mine.

Sunt multe persoane care ar trebui sa le mentionez pentru a le multumi insa ma voi rezuma doar la cateva nume importante. Multumesc pentru tot ce mi-au dat si m-au invatat parintilor mei ,pentru toata sustinerea fizica cat si psihica si a celor 15 ani petrecuti impreuna si care pentru mine au devenit ca si parinti Dl Lucian ,Doamnei Mariana si Dl Bellu ,pentru ca ma stie de tot atatia ani si a fost langa mine intr-unul din momentele importante mentinate mai sus ,un om bland si suflet curat Domnisoarei Lili Cosma,kinetoterpeutului Toma Vasilescu care a cam avut de furca cu tendoanele mele ,Florin Astefanei maseurul nostru (noi ii spunem 6 ace fiindca asa ne minte de fiecare data si ajungem sa avem in jur de 32, dar noi il iertam spre binele nostru ) Mihaelei Dobranici care draga de ea nu stie cu ce sa ne mai cocoloseasca atunci cand avem vreo durere si multi alti oameni importanti care au stat in toti acesti ani langa noi.

Nu in ultimul rand FANILOR cei care fara ei salile ar fi goale si pustii si incurajarile lor nu ar mai aduce energie pozitiva noua concurentilor. Va multumesc inca o data pentru tot si va iubesc din suflet!!" Cătălina Ponor pe facebook

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (10)
vlad.dracul
vlad.dracul  •  05 Octombrie 2017, 18:08

Păcat c-a ratat, merita o ultimă medalie după o carieră de excepţie.

dinamo_fan
dinamo_fan  •  05 Octombrie 2017, 14:32

se retrage un titan al gimnasticii ! respect etern !

831959706877275
Cristian Baltaru  •  05 Octombrie 2017, 13:33

Mulțumim Cătălina pentru tot ceea ce ai făcut pentru gimnastica românească de-a lungul carierei tale de gimnastă.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează