SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  CAMPIONATELE MONDIALE DE GIMNASTICĂ

Premieră negativă în istoria gimnasticii românești în ultimii 41 de ani!

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat joi, 05 octombrie 2017 12:25

Accidentarea Larisei Iordache, evoluţia modestă a Ioanei Crişan la individual compus şi rătarile Cătălinei Ponor în calificările de la sol şi bârnă au dus la atingerea unui record negativ pentru gimnastica românească.

În cei 41 de ani care au trecut de la de la momentul Nadia și până la această ediție a CM, gimnastică românească a avut mereu prezente gimnaste în finalele mondiale! La Montreal 2017 va fi pentru prima oară când nicio româncă nu va evolua în lupta pentru medalii și pentru a treia oară în această perioadă în care delegația feminină se va întoarce fără medalii de la CM după 1981 și 2011.

Însă la întrecerile de la Moscova și Tokyo româncele au prins finalele, chiar dacă nu au urcat pe podium. La Montreal România a fost reprezentată la feminin de Cătălina Ponor, Larisa Iordache și Ioana Crișan.

Marian Drăgulescu este singurul gimnast român care se va lupta pentru o medalie, fiind în finală la sărituri. Finala are loc duminică.

Citeşte şi: Ponor, ratări în finalele CM de la Montreal, la ultima reprezentație importantă a carierei » Mesajul emoţionant de adio: "Sunt mândră de tot ce am realizat!"

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
haideusicfr
haideusicfr  •  05 Octombrie 2017, 15:57

Tarile comuniste se foloseau de sport ca propaganda. Sportivii valorosi cel putin erau tinuti pe palme.Oricum aveau alta viata ca restul lumii. S-au dus vremurile acelea pentru totdeauna.

demolarii
demolarii  •  05 Octombrie 2017, 15:45

Acum 10 ani era plin de antrenori care contestau modul de lucru al cuplului Belu&Bitang. Sportivele nu mai fac sacrifici, dar nici nu mai strălucesc. Și nu mai ies la "pensie" la 20 de ani nefiind medaliate olimpice sau mondiale....e o alegere....

sibelius
sibelius  •  05 Octombrie 2017, 15:22
Postat de tihi pe 05 Octombrie 2017, 13:40

Daca nu se investeste in sport...daca arbitrajele fac legea in diferitele sporturi...daca profesionistii sint indepartati din conducere nu poti astepta la altceva !! Nu se nasc antrenori ca Károlyi Béla la fiecare an,care a pus bazele gimnasticii romanesti , a educat sportivi ca Nadia,antrenori ca Belu si Bitang si a fost trimis in afara granitiei ...

Aiurea. Atunci era practic alt sport, cu cerinte diferite si cu adversare din doua-trei tari.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează
Close