SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  CAMPIONATE EUROPENE

Primul obstacol

Articol de GSP - Publicat miercuri, 02 aprilie 2008 00:00

Campionatele Europene vor reprezenta întîia competiţie oficială pe care o vor susţine în anul olimpiadei gimnastele de la Deva

Gimnastele şi antrenorii din actualul lot olimpic de gimnastică al României au de apărat blazonul gimnasticii româneşti la competiţiile majore din acest an. Antrenorul coordonator al lotului, Nicolae Forminte, spune că gimnastele sînt conştiente de importanţa misiunii pe care o au la Campionatul European ce va debuta joi la Clermont-Ferrand. "Pretenţiile publicului din România şi ale FRG sînt mari. Noi ştim că sîntem condamnaţi la medalii şi că nu avem altă şansă. Sîntem obligaţi să luăm aurul, pentru că orice altă medalie nu e mulţumitoare. Cu toate acestea şi argintul şi bronzul sînt medalii. Cu ele am rămas între forţele mondiale ale gimnasticii. La CE, sper că fetele vor reuşi să îşi facă exerciţiile şi să cucerească distincţii dintre cele mai strălucitoare. La Beijing va fi însă mult mai greu, pentru că adversarele vor fi mult mai puternice", a spus Nicolae Forminte.

Depinde de gimnaste
Nicolae Forminte a subliniat că antrenorii au făcut tot ce a depins de ei, dar că rezultatele şi clasarea pe prima poziţie sînt responsabilitatea gimnastelor. "Dacă o sportivă are noroc, caracter şi putere să-şi stăpînească emoţiile, să execute corect exerciţiile pe care le-a pregătit la antrenamente, ea va fi pe treapta întîi a podiumului. Dacă e urmărită de ghinion sau va fi copleşită de emoţii, munca poate fi irosită într-o fracţiune de secundă", a adăugat tehnicianul coordonator al lotului olimpic. De la CE de anul trecut delegaţia României s-a întors cu patru medalii, dar nici una de aur. În Franţa vor fi doar întreceri pe echipe şi pe aparate.

Teste reuşite
Înainte de participarea la CE din Franţa gimnastele au evoluat la o competiţie amicală în Franţa, una în Grecia şi la două concursuri de verificare disputate la Deva în prezenţa oficialilor FRG. "În Franţa a fost simplu. Interesul nostru a fost să le evaluăm pe Gabriela Drăgoi şi Andreea Acatrinei şi să o reintroducem în circuitul competiţional pe Sandra Izbaşa, care nu a mai concurat deloc după CM din Germania, din cauza unor probleme medicale", a spus Nicolae Forminte.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
 •  03 Aprilie 2008, 22:06

Mult succes gimnasticii româneşti ! Multe medalii înseamnă încredere pentru Beyjing !Să vă ajute D-zeu să fiţi cele mai bune ! Baftă Forminte ! Ştiu că vei reuşi !

 •  02 Aprilie 2008, 09:48

Persoana care tipareste acest articol sa faca putina atentie caci s-a schimbat putin literatura in Romania si nu se mai scrie sînt ci sunt si mai mult î din a decit î din i.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează