GIMNASTICA    •   RETRAGERE

Punct final în Mexic » Cătălina Ponor își încheie cariera în acest weekend

Foto: Cristi Preda/Gazeta Sporturilor

Foto: Cristi Preda/Gazeta Sporturilor

Vineri, 24 Noiembrie 2017

Cătălina Ponor își încheie în acest week-end cariera, la 11.000 de kilometri de România.În Mexico City, în sala "Juan de la Barrera", Cătălina Ponor va încheia o poveste. Una care a început pe când avea doar patru ani și a pășit într-o sală de gimanstică.

Timp de 26 de ani, cu unele întreruperi, ea a fost în sală, la concursuri, a luptat pentru medalii, a suferit la înfrângeri, a vărsat multe lacrimi, însă a trăit și momente sublime.

Triplă campioană olimpică, octuplă campioană europeană, participantă la trei ediții ale JO, Cătălina Ponor a decis că e momentul să spună adio sportului căruia i-a dedicat copilăria, adolescența și o parte din tinerețe.

Ultimul său concurs va avea loc în acest week-end în Mexic, acolo unde va evolua la sol și la bârnă, aparatele care i-au adus cele mai multe medalii de-a lungul timpului.

"Suntem foarte emoționați pentru că Ponor a ales să spună adio gimnasticii chiar în Mexic, e o persoană specială, iar copiii se uită la ea cu admirație și își doresc să ajungă la fel ca ea. Iubește Mexicul și a promis că va realiza o coregrafie specială pentru noi", a spus Claudia Esteva, responsabila tehnică a concursului din Mexic.

Românca nu este la prima participare la această întrecere, ea încântând de-a lungul anilor publicul mexican cu exercițiile sale elegante.

Cătălina Ponor, 30 de ani, și-a anunțat retragerea încă din octombrie, de la Campionatele Mondiale de la Montreal: "Din decembrie viața mea va urma alt curs, voi rămâne aproape de gimnastică, dar nu ca sportivă".

O competiție la care nu a reușit să se califice în finale, însă 2017 i-a adus o medalie de aur, la Campionatele Europene de la Cluj-Napoca, la bârnă. 

23 de medalii a adunat Cătălina Ponor în carieră, dintre care cinci la Jocurile Olimpice, cinci la Campionatele Mondiale și treisprezece la Campionatele Europene

 

Comentarii (1 ) Adaugă comentariu

Nello Milano  •  24 Noiembrie 2017, 15:57

RESPECT CATALINA PONOR VEI RAMANE MEREU IN INIMILE NOASTRE !

Vezi toate comentariile (1)

Comentează

Conectează-te cu facebook la contul tău sau înregistrează-te pentru a adăuga comentarii


1500 de caractere ramase