SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  CAMPIONATUL EUROPEAN

Racea a luat BRONZUL la individual compus! Chelaru termină pe 4!

Articol de GSP - Publicat vineri, 08 aprilie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 08 aprilie 2011 22:44

Amelia Racea a cucerit medalia de bronz în finala de la individual compus din cadrul Campionatelor Europene de gimnastică care se desfăşoară la Berlin. Diana Chelaru s-a clasat pe locul patru.

După argintul cîştigat de Flavius Koczi, a venit rîndul fetelor să concureze în competiţia care a desemnat cea mai bună gimnastă din Europa. Şi de această dată, steagul României s-a mai ridicat încă o dată, acum pentru Amelia Racea (56.600). Românca a încheiat pe locul trei şi a reuşit să şteargă cu buretele evoluţia dezamăgitoare din calificări cînd a ratat evoluţia la sol şi a terminat pe 22.

Nici Diana Chelaru (56.325) nu s-a lăsat mai prejos, însă din cauza notelor mici de la paralele şi bîrnă, a fost nevoită să se mulţumească cu o clasare pe locul patru.

Anna Dementieva, cu patru evoluţii fără greşeală, şi-a dus la capăt cu bine cele patru exerciţii şi a obţinut fără probleme cel mai mare punctaj din concurs, 57.475. La fel ca la finala masculină, pe podiumul european a urcat o reprezentantă din Germania. La finalul competiţiei, Elisabeth Seitz a acumulat doar cu 0.100 puncte mai mult decît Amelia Racea şi a realizat cea mai bună performanţă a carierei.

Finala de la individual compus a fost umbrită de accidentarea campioanei mondiale en-titre, Aliya Mustafina. Rusoaica s-a accidentat chiar în prima rotaţie, la sărituri, şi nu a mai putut continua concursul. După primele analize se pare că Mustafina a suferit o întindere de ligamante.

REZULTATE FINALE

Anna Dementieva (Rusia)        57.475
Elisabeth Seitz (Germania)    56.700
Amelia Racea (România)        56.600
Diana Chelaru (România)        56.325
Carlotta Ferlito (Italia)    55.825
Vanessa Ferrari (Italia)    55.475

**********

UPDATE 22:24// Diana Chelaru şi Amelia Racea au încheiat concursul din finala de individual compus. Amelia Racea s-a clasat pe locul trei, după evoluţia bună de la sărituri care a urcat-o pe ultima treaptă a podiumului şi a coborît-o pe Diana Chelaru pe locul patru. Anna Dementyeva este noua campioană europeană, în timp ce medalia de argint i-a revenit nemţoaicei Elisabeth Seitz.

evoluţia în finală. La bîrnă, românca a primit 13.975 şi a încheiat concursul cu un total de 56.325!

UPDATE 21:41 Şi la finalul rotaţiei a treia, cele două românce se află pe locul trei, respectiv locul patru. Diana Chelaru are un total de 42.350, în timp ce Amelia Racea a acumulat 42.200 puncte. Clasamentul este condus de Anna Dementyeva, cu 43.875, iar pe poziţia secundă se află nemţoaica Seitz, cu 42.975

UPDATE// Diana Chelaru a evoluat la paralele. Din cauza mai multor dezechilibrări, românca a obţinut doar 13.450.

UPDATE// Amelia Racea a fost prima gimnastă care a evoluat la sol, în cea de-a treia rotaţie. Pentru exerciţiul prezentat, Amelia a primit 13.825.

UPDATE 21:11// După cea de-a doua rotaţie, Diana Chelaru se află tot pe locul trei, cu 28.900, în timp ce Amelia Racea, cu 28.350, a urcat pe poziţia a patra. Pe primul loc se află rusoaica Anna Dementieva, cu 29.400, iar a doua este reprezentanta gazdelor, Elisabeth Seitz, cu 29.350.

UPDATE// Şi Diana Chelaru a evoluat în cea de-a doua rotaţie, la sărituri. Pentru exerciţiul prezentat, românca a primit 14.350.

UPDATE// Amelia Racea şi-a încheiat cea de-a doua evoluţie, la bîrnă, reuşind un exerciţiu fără greşeli majore de execuţie şi a primit 14.550.

UPDATE 20:37// La finalul primei rotaţii, Diana Chelaru se află pe poziţia a treia, în timp ce Amelia Racea este a şaptea. Pe primul loc se află Alia Mustafina (care s-a retras), în timp ce pe poziţia secundă se află nemţoaica Elisabeth Seitz, cu 14.650

UPDATE// Diana Chelaru a lucat la sol, unde a fost notată cu 14.550, fiind cea de-a treia notă din concurs, la prima rotaţie

UPDATE// Alia Mustafina s-a retras din competiţie din cauza accidentării!!!!

UPDATE// Amelia Racea a intrat prima în concurs, la paralele şi a obţinut 13.825, fiind o notă mult mai bună decît cea pe care a primit-o în calificări, 12.675.

UPDATE// Aliya Mustafina, campioana mondială en-titre, a evoluat la sărituri. Chiar dacă a obţinut o notă foarte bună, 15.375, rusoaica s-a accidentat grav la genunchi.

*****

Diana Chelaru s-a calificat cu cel de-al treilea punctaj în finală, în timp ce Amelia Racea a fost a douăzeci şi doua după ce a ratat evoluţia de la sol, unde a căzut şi a primit doar 10.925.

Calificările au fost cîştigate de rusoaica Alyia Mustafina, campioana mondială en-tittre, urmată de compatrioata sa, Anna Dementyeva.

Amelia Racea va începe concursul la paralele, urmînd să evolueze apoi la bîrnă, sol şi sărituri, în timp ce Diana Chelaru va debuta la sol, apoi va concura la sărituri, paralele şi bîrnă.

PUNCTAJ TOTAL CALIFICĂRI:

1.Alyia Mustafina       59.750

2.Anna Dementyeva  56.900

3.Diana Chelaru      56.350

22.Amelia Racea     52.000

Rămîi pe GSP.RO pentru a urmări evoluţia fetelor în finala de la individual compus!

 

 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
mihaelamaria
mihaelamaria  •  09 Aprilie 2011, 00:35

felicitari fetelor nemti astia hoti dupa ce ne-au furat medalia de aur ne-au luato acu si pe cea de argint. rusoaica a fost bune asta e bv voua si arataile ca noi romani suntem buni pe puterile noastre nu cu ajutorul arbitrilor. felisitari si succes incontinuare si voua si lui flavius

timus
timus  •  08 Aprilie 2011, 22:28

Felicitari fetelor!

florinbodirlau
florinbodirlau  •  08 Aprilie 2011, 22:25

mda.....ma bucur ca noi luptam pt medaliii intotdeauna cu marile puteri si de obicei cu tarile gazda...numi vine sa cred ca astfel de tari ca germania vorbesc despre tara noastra punind in fata coruptia....oare nu suntem tot timpul ca unghimpe pt ei cei care organizeaza europene mondiale j olimpice????o tara saraca care niciodata no sa fie ajutata ca tara organizatoare......cand ati mai auzit o nemtoaica avind argintul la gimnastika...si un neamt campion mondial la europene....exista o expliklatie....nu exista corectitudine suta la suta nici fair play....multumim europa....multumim germania.......romania egal coruptie...pt ca suntem parte a europei....

Vezi toate comentariile (5)
Comentează