GIMNASTICA  ·  JOCURILE OLIMPICE DE LA RIO

Reacția oficială a Ministrului Tineretului și Sportului după eșecul echipelor de gimnastică: "E un dezastru"

Luni, 18 Aprilie 2016, 13:10

Ministrul Tineretului și Sportului, Elisabeta Lipă, vede ca un dezastru ratarea calificării echipelor de gimnastică ale României la JO de la Rio. 

"E un dezastru. O mare tristeţe. E clar cel mai prost moment prin care trece gimnastica românească. Dacă se mai întâmpla asta spuneam că e ceva normal, dar e pentru prima dată după 48 de ani, când nu ne calificăm.

Şi nu se mai pune problema de medalii. Nici n-am reuşit să ne calificăm, ce pretenţii să mai avem?

Selecţia este o problemă generală a sportului românesc. Loturile sunt foarte subţiri şi atunci când nu există concurenţă pe post, când nu poţi face o selecţie aşa cum îşi doreşte un antrenor, e clar că şi rezultatele nu au cum să fie mai bune.

Eu ştiu aşa, cei doi antrenori, în 2014 în toamnă, au renunţat la activitatea lotului din cauza problemelor personale pe care le aveau. Eu ştiu foarte bine că anul trecut, după ce am ajuns ministru, am reuşit să am o discuţie cu ei, în care i-am rugat, având în vedere că lotul era foarte subţire şi aveam probleme majore, să revină la cârma lotului şi să continue pregătirea.

În ianuarie, când au revenit la lot, dar nu ca antrenori principali, pentru că au spus că «noi facem tot ce putem, dar nu putem să facem minuni acum cu patru luni înainte de calificări», au fost voluntari la acest lot.

Au stat de vorbă cu sportivele, ele nu au mai vrut la Izvorani, au vrut la Bucureşti, s-au mutat în complexul de la Lia Manoliu, s-au creat condiţii de pregătire, de cazare şi de masă", a precizat Lipă conform News.ro.Ne protejează sau nu mănușile de COVID? Demonstrația unei asistente: „Nu sunt deloc conștienți„

Libertatea

Comentarii (9)

Daniel Duhalm  •  29 Aprilie 2016, 02:01

Lipa stie ce vorbeste ...la Dinamo a facut curat si performanta....sa vedem daca poate face asta la nivel national....dar de una singura e greu....i se va pune bete in roate ....iar functia politica ...e dezastru....poti fi dat afara in secunda 1 ...din punct de vedere politic....deci orice plan ar face ...nu ar avea posibilitatea sa-l duca la capat....

mobilajucarii  •  19 Aprilie 2016, 15:41

Eu chiar nu pricep cum e posibil sa avem atatea structuri de stat, atatea "comitete" si "comitii", si sa ajungem la rezultatele acestea. La ce sunt bune, pana la urma ? Poate doar ca sa-si asigure unii o existenta linistita si pensii grase ?

dansulnorilor  •  18 Aprilie 2016, 16:01

Acum descopera ei ca e o problema? Cand in ultimii 15 ani Romania a obtinut medalii doar din ambitia fetelor si a antrenorilor? Cand nimeni, nici minister, nici federatie nu a facut absolut nimic? Ar trebui sa faca lucruri, nu sa dea declaratii

Vezi toate comentariile (9)

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
17:30 Emisiune TV

Fotbal Club

Digi 1
19:30 Emisiune TV

Digi Sport Special

Digi 1
21:00 Emisiune TV

Sport Report

Telekom 1
21:30 Fotbal, Reluare

Real Madrid - Barcelona

Digi 2
Program TV complet

Liga 1