SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  JO 2016

Repetiție pentru Rio » Echipa feminină de gimnastică a susținut un antrenament cu public

Cătălina Ponor e pregătită să facă două aparate la turneul preolimpic // FOTO Raed Krishan
Cătălina Ponor e pregătită să facă două aparate la turneul preolimpic // FOTO Raed Krishan

Articol de - Publicat joi, 17 martie 2016 00:00

Echipa feminină de gimnastică a susținut ieri un antrenament cu public la Sala Polivalentă în vederea turneului preolimpic de luna viitoare.

A mai rămas o lună până la unul dintre cele mai importante examene pentru gimnastica din România. Între 16 și 18 aprilie, fetele și băieții încearcă să prindă ultimele bilete pentru Jocurile Olimpice de la Rio. Dacă băieții sunt obișnuiți cu astfel de încercări, pentru fete va fi o noutate, mai ales că echipa nu a mai coborât de pe podiumul olimpic din 1976.

Ieri, fetele au avut un antrenament cu public, la Sala Polivalentă din București, unde au evoluat exact în ordinea de concurs de la Rio. A fost, de asemenea, și un bun prilej pentru ca antrenorii să vadă unde sunt ele în acest moment și ce mai e de făcut în zilele care urmează.  Mai ales că exercițiile au fost prezentate pe podium, așa cum nu se întâmplă în sală.  

Cătălina Ponor, tripla campioană olimpică, a lucrat la bârnă, iar la sol a prezentat doar liniile artistice. Ea e în revenire de formă, după ce în luna octombrie a suferit o intervenție chirurgicală la piciorul stâng.

"Ușor-ușor o să fie bine, e normal să mă doară pentru că lucrez pe tendon și gambă. Dar mai sunt trei săptămâni și merg înainte. Nu cred că voi putea face trei aparate la test event, dar două da. Să dea Dumnezeu să fiu sănătoasă, pentru ca România să își pună baza în mine. Eu pentru asta muncesc, să le ajut pe fete, pe mine și să ajung la Olimpiadă", a spus Cătălina Ponor pentru Agerpres.

Larisa Iordache, recent operată la mână, a fost și ea în sală și speră ca în șase săptămâni să reia antrenamentele.

Pentru a prinde ultimele bilete pentru Rio, fetele și băieții trebuie să se claseze între primele patru din opt echipe.

 "Eu văd România în primele patru locuri. Nu există niciun risc dacă noi ne ducem cu încredere și stăpânire de sine. Cheia este un concurs curat și fără ratări. Nu ne gândim încă la Jocurile Olimpice, ci doar la acest pas greu. Nu am mai fost în situația asta, dar zic eu că va fi bine"
Cătălina Ponor

"Ne vom dori foarte multă siguranță, pentru că ratarea este cea mai mare problemă. Va fi un concurs în care trebuie să avem încredere, pentru că nu avem nimic de pierdut"
Diana Bulimar

"Încercăm să ne adunăm și să ne facem treaba. Nu va fi greu la test event, trebuie să mergem acolo și să facem treaba până la capăt fără ratări. E important să nu ratăm"
Laura Jurcă

"Este foarte greu să privesc antrenamentul de pe margine pentru că îmi doream și eu să fiu alături de fete. Cred în ele, sper din tot sufletul să se adune și să fie o echipă. Trebuie să creadă în ele, pentru că se poate. Orice e posibil'
Larisa Iordache

Echipele nominalizate pentru turneul preolimpic:

Feminin: Cătălina Ponor, Diana Bulimar, Anamaria Ocolişan, Silvia Zarzu, Dora Vulcan, Laura Jurcă, Anda Butuc (rezervă).

Masculin: Marian Drăgulescu, Marius Berbecar, Vlad Cotună, Cristian Băţagă, Andrei Muntean, Andrei Ursache, Daniel Rădeanu (rezervă)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează