SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  CAMPIONATUL EUROPEAN

Româncele sînt pregătite pentru Europene » Vezi componenţa lotului de gimnastică care va concura la Bruxelles

Articol de GSP - Publicat vineri, 04 mai 2012 00:00 / Actualizat vineri, 04 mai 2012 13:21

Octavian Belu şi Mariana Bitang au stabilit componenţa lotului feminin pentru Campionaul European de la Bruxelles, care se va desfăşura între 9-13 mai.

Gimnastele care vor reprezenta România la CE din Belgia sînt Cătălina Ponor, Sandra Izbaşa, Larisa Iordache, Diana Bulimar şi Raluca Haidu.

Junioarele tricolore care vor participa la CE din Belgia sînt Andreea Munteanu, Cristina Tudorache, Alina Stănilă, Miriam Aribăşoiu şi Silvia Zarzu. Născută în 23 decembrie 1998, Cristina Tudorache va fi, la cei 13 ani, cea mai tînără gimnastă din competiţie. Lotul feminin, însoţit de antrenorii Octavian Belu şi Mariana Bitang, va pleca sîmbătă spre Bruxelles.

"Echipa arată bine, sper să se mobilizeze cît trebuie, pentru evoluţii cît mai convingătoare. Personal, cred că va fi eternal bătălie cu Rusia, care se anunţă cea mai important pretendentă la medalii. Dar şi noi, e greu să spunem că mergem la Europene fără a avea gîndul la medalii. Obiectivul este de cîştigare a 1-2 medalii, dar cel mai important este să nu avem accidentări, pentru că ţinta supremă a anului 2012 sînt Jocurile Olimpice", a declarat Adrian Stoica, preşedintele FRG, potrivit mediafax.

Programul competiţiei continentale este următorul: calificări junioare (9 mai), calificări senioare (10 mai), finală individual-compus junioare (11 mai), finala pe echipe senioare (12 mai) şi finale pe aparate, junioare şi senioare (13 mai). Senioarele nu vor concura la individual-compus. La CE din Belgia participă 252 de gimnaste (138 senioare şi 114 junioare), competiţia fiind ultima de anvergură înaintea Jocurilor Olimpice de la Londra.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
gabrielaj
gabrielaj  •  06 Mai 2012, 15:38

bafta fetele!!!! sa va intoarceti sanatoase si cu medalii cat mai stralucitoare.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează