SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  INTERNAŢIONALELE FRANŢEI LA GIMNASTICĂ

Românii luptă azi pentru medalii la aparate » Toţi în finale

Campioana olimpică la sol de la JO 2008, Sandra Izbaşa, a revenit în elita mondială la aparatul care a consacrat-o Foto: Cristi Preda
Campioana olimpică la sol de la JO 2008, Sandra Izbaşa, a revenit în elita mondială la aparatul care a consacrat-o Foto: Cristi Preda

Articol de - Publicat duminica, 20 martie 2011 00:00 / Actualizat sambata, 19 martie 2011 21:15

Cei patru români prezenţi la Internaţionalele Franţei vor lupta azi pentru medalii la cinci aparate

Ieri au debutat, la Paris, Internaţionalele Franţei la gimnastică. Prima zi a fost dedicată calificărilor pe aparate. Participarea este una foarte restrictivă, fiind invitaţi doar finaliştii pe aparate de la CM 2010, plus cei mai buni 4 sportivi, conform clasamentului internaţional. Din cei 12 concurenţi, doar primii patru se califică în finală.

România a fost reprezentată de trei fete şi un băiat: Diana Chelaru (sărituri, sol), Ana Porgras (paralele, bîrnă), Sandra Izbaşa (sol) şi Flavius Koczi (sol, sărituri). Toţi patru vor evolua şi azi în bătăliile pentru medalii. Cel mai aproape de aur este Sandra Izbaşa, care a obţinut cea mai mare notă din calificări: 14,933, fiind urmată de vicecampioana mondială Diana Chelaru (14,733). La bîrnă, liderul mondial Ana Porgras a ocupat locul secund (14,733). În schimb, la paralele s-a clasat abia a 5-a (13,866), poziţie care a eliminat-o din concursul de azi. Chelaru a mai reuşit un loc 3 la sărituri (13,900).

"Este singurul concurs de verificare a fetelor înainte de Europene, dar şi competiţia de la Berlin, din aprilie, va fi tot una de tranziţie pentru că nu am avut prea mult timp la dispoziţie pentru a le restructura evoluţiile", a declarat ieri Mariana Bitang, care a rămas la Izvorani cu restul de gimnaste din lotul olimpic. Antrenoarea susţine că abia la Mondialele din toamnă sportivele vor putea prezenta exerciţii complete la toate aparatele.

În concursul masculin din Franţa, singurul reprezentant al României, Flavius Koczi, a evoluat la două aparate: la sol (locul 4, 15,066) şi sărituri (locul 5, 15,600).

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
mariusik84
mariusik84  •  20 Martie 2011, 00:47

televizeaza cineva?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează