SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  CUPA MONDIALĂ GENT

Sandra Izbaşa a revenit în competiţii cu victorie! S-a impus la Gent, în finala de la sol!

Articol de GSP - Publicat duminica, 12 septembrie 2010 00:00

Reprezentantele României la etapa de Cupa Mondială de la Gent (Belgia), Sandra Izbaşa, Ana Porgras, Diana Chelaru şi Amelia Racea au cucerit patru medalii, două de aur şi două de argint, reuşind să prezinte exerciţii bune, fără greşeli majore.

 

Rezultatele sînt cu atît mai îmbucurătoare, cu cît pînă la ediţia din acest an de la Campionatele Mondiale nu mai sînt decît două luni. Revenită în competiţii după o absenţă de un an din cauza unei accidentări, Sandra Izbaşa s-a impus în finala de la sol, arătînd progrese evidente în evoluţie.

SOL: Sandra Izbaşa, locul întîi; Diana Chelaru, locul patru

Sandra Izbaşa, campioana olimpică de la sol, a revenit în competiţiile internaţionale cu un succes. Multipla medaliată europeană şi mondială a prezentat exerciţiul mult mai bine decît în calificări, reuşind să obţină 14.325 puncte, în comparaţie cu nota din prima zi de concurs, 13.900. Diana Chelaru a fost a patra.

BÎRNĂ: Ana Porgras, locul întîi
După medalia de argint cucerită în finala de la paralele, Ana Porgras s-a impus în ultimul act de la bîrnă. Românca a prezentat un exerciţiu dificil, fără greşeli majore, pentru care a oţinut 14.775, suficient pentru a cîştiga aurul. 

SĂRITURI: Diana Chelaru, locul doi
Calificată de pe locul secund la sărituri, cu 14.000, Diana Chelaru a obţinut acelaşi rezultat şi în finală, fiind a doua, cu un punctaj de 13.750. Pentru prima săritură, românca a primit 14.175, în timp ce la a doua a fost notată cu 13.325. Finala a fost cîştigată de columbianca Jessica Gil Ortiz (13.925).

PARALELE: Ana Porgras, locul doi; Amelia Racea, locul şapte
Cu o evoluţie îmbunătăţită faţă de exerciţiul prezentat în calificări, Ana Porgras a urcat pe poziţia a doua de pe podium, după ce a acumulat un punctaj de 14.375. Amelia Racea, cea de-a doua reprezentantă a României în finala de la paralele, s-a clasat pe locul şapte, cu 12.775. Românca a căzut la aterizare şi a primit pentru execuţie 7.175, nota de plecare fiind 5.600. Liufang Wu, cu 15.050, a cîştigat finala.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
ramaiana
ramaiana  •  12 Septembrie 2010, 21:33

Ma bucur ca fetele incep sa revina competitive. Multumesc cuplului BB ca a acceptat sa revina la conducerea echipei feminine de gimnastica. Sper ca ne veti da mai multe detalii despre gimnastele noastre in general si evolutiile lor in particular. Multumesc fetelor pentru munca depusa. Va admir si va doresc mult succes! Sinteti pe miini bune :)

jum4n9aru
jum4n9aru  •  12 Septembrie 2010, 19:44

Respect Sandra. Forza Steaua!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează