SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  GIMNASTICĂ

Şcoală la Izvorani! » Cum încearcă COSR să rezolve problemele lotului feminin de gimnastică

Sandra Izbaşa e veterana lotului de gimanstică
Sandra Izbaşa e veterana lotului de gimanstică

Articol de - Publicat joi, 07 martie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 06 martie 2013 20:13

Octavian Morariu va înfiinţa un centru olimpic de juniori pentru ca elevele lui Belu şi Bitang să poată beneficia de şcolarizare.

Prima problemă pe care Octavian Morariu şi-a propus-o să o rezolve în cel de-al treilea mandat de preşedinte al forului olimpic român este cea ridicată de cuplul de antrenori ai lotului feminin de gimnastică săptămîna trecută, chiar în timpul alegerilor de la COSR.

"Vom înfiinţa la Izvorani un centru olimpic de junioare pentru că numai aşa putem asigura şcolarizare pentru sportivii de aici. Baza de la Izvorani a fost gîndită ca un centru de pregătire de înaltă performanţă, dar gimnastica reprezintă un caz aparte deoarece sportivele de acum, de la lot, sînt foarte mici, cu vîrste cuprinse între 12 şi 16 ani", a explicat Ioan Dobrescu, secretarul general al COSR.

Mariana Bitang şi Octavian Belu au reclamat în ultima zi a lunii februarie "ilegalitatea în care antrenăm la Izvorani". Cei doi tehnicieni au declarat atunci că de cînd au mutat lotul de la Bucureşti nu a fost găsită nici o soluţie pentru ca gimnastele să poată beneficia şi de ore de şcoală. "Am venit la Izvorani deoarece în Capitală nu există nici o sală în care să putem lucra şi cu cele douăzeci de junioare aduse acum la lot", a spus Bitang.

Nici ministerul şi nici federaţia nu au cadru legal pentru a remunera profesorii aduşi din Snagov la Izvorani. "Singurul lucru pe care-l putem oferi educatorilor este o masă pe zi, dar aceştia nu au nevoie de mîncare, ci de bani", a adăugat Belu. Cei doi au reclamat şi lipsa cadrelor medicale de lîngă gimnaste.

"După ce vom înfiinţa centrul olimpic de juniori vom vedea care va fi cea mai bună soluţie pentru gimnaste. Să aranjăm în bază una, două săli de clasă, iar profesorii să predea, fie vom transporta sportivele cu maşina la cea mai apropiată unitate de învăţămînt", a mai spus oficialul COSR.

Belu şi Bitang au selecţionat la începutul anului 20 de gimnaste junioare pe care le-au adus în pregătire la lotul naţional alături de Izbaşa, Iordache şi Bulimar. Aceasta este baza din care se va alege nucleul pentru Olimpiada de la Rio 2016.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
gabrielaj
gabrielaj  •  28 Martie 2013, 02:52

Poftim sa nu exista solutii pentru CAMPIOANELE EUROPENE si fotbalistii sa castige bani cu nemiluita ce rusine.sa se gaseasca solutii sunt mandria nationala ar trebui sa aiba cele mai bune conditii de pregatire nu sa se streseze cu probleme de tipul acesta.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează