SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  RECORD

Simone Biles continuă să scrie istorie! E regină din nou după o performanță senzațională

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat luni, 20 august 2018 17:11

Simone Biles, 21 de ani, cvadruplă campioană olimpică în 2016, la Rio, a cucerit al cincilea său titlu de campioană a Statelor Unite la individual compus, duminică la Boston.

După întrecerea din Brazilia, ea a luat o pauză și a revenit în sală în luna mai. Biles, 21 de ani, a totalizat 119,880 puncte, reuşind să o devanseze cu 6,55 puncte pe campioana mondială en titre, Morgan Hurd (113,300), în timp ce poziţia a treia a fost ocupată de Riley McCusker (112,750).

De asemenea, Simone Billes s-a impus și la toate cele patru aparate. "Nu m-am gândit că lucrurile vor sta atât de bine. Știam că sunt capabilă, dar credeam că o să am multe emoții, că o să ratez, dar nu s-a întâmplat așa". 

Concursul de la Boston a fost însă unul emoțional pentru Simone Billes. Ea se numără printre cele peste 100 de gimnaste care au dezvăluit că au fost abuzate de fostul medic al lotului feminin de gimnastică al SUA, Larry Nassar, condamnat la 175 de ani de închisoare în luna ianuarie, după ce a pledat vinovat la toate acuzaţiile de abuz sexual care i s-au adus.

Multipla campioană mondială a purtat un costum albastru-verzui la Bsoton, culoare victimelor abuzului sexual.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
maxp
maxp  •  20 August 2018, 17:46

Nu i-am vazut evolutiile, dar sincer nici concurenta nu cred ca i-a fost prea acerba. E chiar o generatie slabuta pt SUA, am vazut-o anul trecut pe Morgan Hurd, nu e nimic extraordinar, gimnasta completa dar care nu exceleaza la nimic. Ragan Smith (care am inteles ca a concurat), ce era marea speranta de la Mondialele de anul trecut nici nu apare pe vreun podium. Legat de note, notele in SUA se dau si cu mare daruire, deci nu prea ma impresioneaza acel 14,700 la paralele si parca nici acel 14,900 la barna. Ca la sol si sairturi e intr-adevar o gimnasta aparte. Cred ca SUA ar putea fi invinsa in acest an in concursul pe echipe, nu prea exista insa nicio alta echipa echipa care sa rupa gura targului. Desi fara Biles la aceste Mondiale, cred ca Rusia pleca din pole-position fara nicio discutie, chiar si asa le vad batandu-se cu americancele. Iar legat de scandalul cu medicul echipei... o poveste frumoasa, cum stiu americanii sa creeze. Or fi fost ceva inconveniente, dar sa le faci eroine pe gimnaste... adica nu stiu de ce cred ca marile abuzuri au fost defapt niste fotografii si cate-o mana pe coapsa, ceea ce in mod cert nu e in regula, dar nici chiar martire nu le face.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează