SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  GSP.RO A PREZENTAT LIVE VIDEO ANTRENAMENTUL LOTULUI NAŢIONAL DE GIMNASTICĂ

Speranţe de gimnaste » Racea, Porgras şi Chelaru vor să cucerească Berlinul

Articol de - Publicat joi, 31 martie 2011 00:00 / Actualizat joi, 31 martie 2011 14:23

Amelila Racea, Ana Porgras şi Diana Chelaru abia aşteaptă să intre în concurs la Campionatele Europene de la Berlin (6-10 aprilie)


Campioana europeană de la bîrnă, campioana mondială de la bîrnă şi vicecampioana mondială de la sol îşi doresc să cucerească din nou lumea şi Europa prin exerciţiile lor. Amelila Racea, Ana Porgras şi Diana Chelaru pleacă sîmbătă spre Berlin cu geamantanele pline de speranţe şi de vise în formă de medalii. E o nouă competiţie cu multe emoţii pentru gimnastele din România.

După Mondialele de la Rotterdam, Diana Chelaru spunea că dificultatea exerciţilor trebuie să crească. După patru luni, ea spune că deocamdată e loc de mai bine. "Am crescut un pic la paralele, am încercat să-mi curăţ un pic avoluţia la sărituri, nu am reuşit aşa cum mi-a fo dorit, dar la Campionatele Mondiale sper ca totul să fie în ordine. Mă păstrez pentru luna noiembrie. am aproape acelaşi sol ca la Cm din 2010", a spus vicecampioana mondială de la sol. Cînd este întrebată despre cum se simte, ea răspunde că nu este mulţumită. "Mai sînt unele scăpări şi nu pot spune că sînt mulţumită pentru că asta ar însemna că atîta pot şi eu sînt conştient că pot mai mult de atît. sper să nu mai fie accidentărI", a adăugat ea.c

În 2010, Amelia Racea intra în finala de la bîrnă a Campionatelor Europene în locul Anei Porgras care se accidentase. A surprins pe toată lumea şi a luat medalia de aur. După un an, ea e pregătită să-şi apere titlul. " Acum sînt mai pregătită, mai încrezătoare. Mi-aş dori din tot sufletul să iau din medalia de aur", a spus Ama. Ea se simte cel mai bine pregătită la bîrnă, chiar dacă vrea medalie la acest aparat, în aceaşi măsură îşi doreşte şi o distincţie la individual compus.

Începutul de an nu i-a fost prea mult pe plac campioanei mondiale de la bîrnă. Cel puţinn în competiţiile oficiale. La internaţionalele Franţei a căzut de pe aparatul care i-a adus atît de multă bucurie în 2010. "Am trecut de faza de la Paris. Toate concursurile trec fie că e bine, fie că e rău", a spus Ana. Ea ştie că a fost doar o întîmplare. În plus a concurat după ce fusese nevoită să ia o pauză din cauza palmelor care erau "rupte".

Ea afirmă că e pregătită atît din punct de vedere fizic, cît şi psihic pentru întrecerea de la Berlin. "O să merg cu exerciţiile de la Mondialele trecute, fără să risc nimic. Pînă la CM din acest an mai e timp să perfecţionez anumite elemente", a adăugat ea.
Sîmbătă, Amelila Racea, Ana Porgras, Diana Chelaru şi Sandra Izbaşa vor pleca spre Berlin. Primele trei vor evolua la toate aparatele în calificări, iar Izbaşa doar la sol, sărituri şi bîrnă.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează