SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  TRAGEDIE

Fostul mare gimnast Szilveszter Csollany a murit din cauza Covid-19 » Era împotriva vaccinului, dar se vaccinase + mesajele transmise de Nadia și Eduard Novak

Szilveszter Csollany, în centrul imaginii, campion olimpic în 2000 / FOTO: Imago
Szilveszter Csollany, în centrul imaginii, campion olimpic în 2000 / FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat marti, 25 ianuarie 2022 16:57 / Actualizat marti, 25 ianuarie 2022 18:05

Fostul gimnast maghiar Szilveszter Csollany a decedat luni, la vârsta de 51 de ani, din cauza unor complicații provocate de Covid-19. 

Ungaria și-a pierdut, luni, un fost mare sportiv. Decesul lui Szilveszter Csollany a fost anunțat printr-un comunicat emis la comun de Comitetul Olimpic din Ungaria și de Asociația Maghiară de Gimnastică.

A murit marele gimnast Szilveszter Csollany

Szilveszter Csollány se confrunta cu probleme de sănătate de aproximativ două luni. Potrivit cotidianului Blikk, Csollány a fost dus la un spital din Sopron, Ungaria, pe 3 decembrie, infectat cu Covid-19. Starea lui s-a agravat rapid, astfel încât a fost mutat la un spital din Budapesta, unde respira asistat de un ventilator extern. Medicii au descoperit o pneumonie.

Csollány își manifestase în mai multe rânduri scepticismul cu privire la vaccinul împotriva Covid-19. A fost nevoit să se vaccineze pentru a-și păstra locul de munca, antrenor al unor grupe de juniori în Austria. 

Fostul mare gimnast Szilveszter Csollany a murit din cauza Covid-19 » Era împotriva vaccinului, dar se vaccinase + mesajele transmise de Nadia și Eduard Novak
Szilveszter Csollany, gimanst legendar în proba de inele

Szilveszter Csollany este unul dintre cei mai mari gimanști din istoria Ungariei. Are în palmares două medalii olimpice, ambele în proba de inele. La Atlanta, în 1996, a obținut argintul. Și-a îmbunătățit performanța 4 ani mai târziu, la Sydney, când a devenit campion olimpic. Are în palmares și 6 medalii mondiale, inclusiv una de aur, în aceeași probă.

Moartea lui Szilveszter Csollany, deplânsă de mari personalități

Prim ministrul Ungariei, Victor Orban, și-a exprimat regretul printr-un mesaj postat pe rețelele sociale: „Rămas bun, campionule”, a comunicat Orban.

„Atât de trist”, a scris pe Twitter Nadia Comăneci.

Și Zoltan Magyar, fost campion olimpic la gimnastică în 1976 și 1980, a avut un mesaj după trecerea în neființă a lui Szilveszter Csollany: „O pierdere uriașă, la o vârstă atât de fragedă”.

VIDEO Prestația prin care a obțiut aurul olimpic în 2000

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (12)
radugon
radugon  •  26 Ianuarie 2022, 15:00

Ultimii doi ani au dat naștere unui experiment social foarte, foarte urât, care i-a abrutizat pe oameni. Iată cum fiecare se bucură în felul lui că a murit marele campion Szilveszter Csollany. Unii se bucură că a murit un antivaccinist, iar alții că a murit un vaccinat. (Comentariile de aici sunt decente, comparativ cu cele de pe anumite saituri generaliste.) Csollany, supranumit „Stăpânul inelelor”, a fost un gimnast formidabil. Din întâmplare mai mult, am văzut exercițiul cu care a câștigat aurul la Olimpiadă, la Sydney. Acum, când a murit, toată lumea e fericită că poate să-și argumenteze niște opinii vagi. Atât contează, atât rămâne dintr-un om?...

same
same  •  26 Ianuarie 2022, 03:41

Sarah Atcho are pericardita, daca nu mentionasem mai sus. Asta este denumirea pentru care "se simte acum rau". Vi se pare putin? Pt restul vietii? Geambasu, un cuvintel ceva? Hai acolo, macar de aparenta... Atunci taci malc in continuare. "Vise" placute.

catalynn
catalynn  •  26 Ianuarie 2022, 00:26

Foarte trist! Despre cât ajuta vaccinul este o discuție sterila, ideea e ca dacă te îmbolnăvești, vaccinat sau nu, trebuie sa ai un protocol clar de tratament. Unii își imaginează ca odată vaccinați, nu mai fac o forma gravă. Posibil, însă nu e o garanție. Așa ca in loc sa te culci pe o ureche gen “sunt vaccinat, nu mai mor de CoViD” trebuie sa te tratezi, și aici intervine marea problema: cică in afara de vaccin nu exista tratament! Așa ca in general doctorul îți spune sa te duci acasă, sa te izolezi și sa speri ca sistemul tău imunitar învinge boala. In cele mai multe cazuri, ca și la gripa, dacă nu se suprapune peste alte probleme de sănătate cronice grave cam așa se întâmpla. Însă sunt și acele cazuri, când corpul are o reacție imunitară exacerbata când patogenul se lipsește de mucoasa plămânilor, încearcă sa îl bombardeze cu acele furtuni de cytokine intra in overdrive și paradoxal mai rău face producând o infecție puternica la nivelul plămânilor care dacă nu e tratată in pripa poate duce la deces sau o deteriorare ireversibila a plămânilor. Pt acesta faza se recomanda steroizi, aceștia sunt antiinflamatori și de asemenea, îți scade reacția imunitara. In fine, ideea e ca ai nevoie de un doctor bun, si care sa își dea interesul. Ăștia însă, din păcate, sunt tot mai rari peste tot, nu doar in România!

Vezi toate comentariile (12)
Comentează