SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  ACCIDENTARE

Verdict groaznic al medicilor, pentru Larisa Iordache » Gimnasta va absenta o lungă perioadă de timp

Foto: Alex Nicodim/Gazeta Sporturilor
Foto: Alex Nicodim/Gazeta Sporturilor

Articol de GSP - Publicat vineri, 06 octombrie 2017 20:51

Larisa Iordache a suferit o ruptură a tendonului lui Ahile în timpul încălzirilor, chiar înainte de a concura în calificările de la Campionatele Mondiale de la Montreal, iar medicii i-au transmis că perioada de recuperare va dura cel puțin jumătate de an.

"Nu am vrut să se întâmple asta, a fost prima diagonală și a fost foarte ușoară. În sala de încălzire a fost foarte bine, mi-a mers foarte bine, dar s-a întâmplat. Recuperarea va dura cam 6-8 luni.

O perioadă foarte lungă pentru mine, pentru că mă va ține departe de ceea ce îmi place să fac tehnic în sala de antrenamente, dar sunt sigură că până atunci mă voi ține în formă. 

Doctorii au spus că din cauza uzurii s-a întâmplat, fac de atâția ani gimnastică, de 16 ani. Nu este ca și cum m-aș fi apucat ieri și aș fi fost foarte bine fizic", a spus Larisa Iordache la revenirea în țară, citată de Agerpres.

Antrenorul gimnastei de 21 de ani a adăugat că Larisa a avut dureri și cu câteva săptămâni înaintea Campionatelor Mondiale din Canada, însă un eventual tratament ar fi însemnat o perioadă de trei sau patru luni de pauză.

"Ea a simțit dureri cu vreo două săptămâni înainte de plecare la Cupa Mondială de la Paris. Am făcut un RMN, am făcut apoi o infiltrație să ne putem pregăti, dar din păcate nu a rezistat tendonul.

La RMN nu s-a văzut o leziune efectivă a ligamentului, erau niște ciocuri pe călcâi, care lezau ligamentul, dar am sperat că putem merge mai departe. Nu se putea face altceva. Orice soluție pe care am fi luat-o înainte însemna același lucru, două-trei-patru luni de recuperare.

Noi am discutat ca după Mondiale să facem o intervenție, să-i curețe tendonul. Era o variantă să nu mergem în Canada, dar nu părea o leziune atât de mare încât să necesite o intervenție chirurgicală înainte de Mondiale", a adăugat Cristian Moldovan pentru sursa citată.

 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
10205144656044690
Pásztai Zoltán  •  07 Octombrie 2017, 23:17

Insanatosire grabnica ! Din pacate eu am avut ambele rupte ....! Am secretele mele si in reabilitare , ... Cred ca totusi trebuia mai putin cu infiltratiile ! Curaj , putere si o reabilitare prin performanta ! ZP

Vezi toate comentariile (1)
Comentează