GIMNASTICA  ·  PRIETENII LUI OVIDIU

VIDEO EXCLUSIV Marian Drăgulescu are o armă secretă în lupta pentru aur la Tokyo: „N-a mai sărit-o nimeni!”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 04 decembrie 2019 17:36

Marian Drăgulescu (38 de ani), multiplu campion mondial și european la gimnastică, a fost invitatul lui Ovidiu Ioanițoaia în emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”. Sportivul a vorbit despre îmbunătățile aduse săriturii care îi poartă numele și despre șansele încă o medalie olimpică. 

„La Mondiale am folosit săritura Drăgulescu. Înseamnă un dublu salt înainte grupat cu jumătate de întoarcere. Am lucrat ulterior și acum vreo 2 ani de zile am mai adăugat ceva la săritură. Încă jumătate de întoarcere, astfel încât să fie un șurub complet. N-a sărit-o nimeni în competiții. Sper să-mi iasă. Este sensibilă. E foarte greu la aterizare pentru că-mi forțează spatele la intrarea pe masă. D-asta și am renunțat să o mai sar pentru că am avut dureri de spate. Am făcut o pauză. Dar o să mai încerc pentru că vreau să-mi cresc șansele în obținerea medaliei de aur la Jocurile Olimpice. Îmi doresc să plec cu prima șansă, nu să stau după alții.

Ăsta e visul meu să mă retrag cu aur la Olimpiadă. Am șanse, chiar cred că pot să iau aurul olimpic. Întotdeuna mi-a plăcut competiția și să fiu cel mai bun. Mereu am tras să vin acasă cu medaii. Cred că am șanse la medalie. De exemplu, la Campionatul Mondial de acum au participat cei cu care mă voi vedea și la Olimpiadă. Am ieși pe locul patru la o zecime și jumătate de locul 1. Finala a fost deschisă și oricine putea produce o surpriză. Eu sunt acolo printre cei care pot lua o medalie”, a declarat Marian Drăgulescu în emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”.

„De 20 de ani fac săritura Drăgulescu. Din 1999! Șapte ani n-a sărit-o nimeni, dar după au mai început alți gimnaști să aibă curajul să o facă. Nu e o săritură ușoară. Eu am simțit-o pe pielea mea după ce în 2001 am căzut în cap! M-am lovit tare de tot. Am avut probleme mari cu coloana. Acum o sar 20 de gimnaști pe plan mondial! E o săritură de top, nu e foarte ușoară, dar îți poate aduce un loc în finală. De la noi din țară nu o sare nimeni, dar sunt mulți sportivi care o fac pentru că e foarte bine cotată și are un avantaj. Că poți opri aterizarea, se poate controla! Am inventat-o pentru a controla aterizarea”, a adăugat gimnastul.

„Eu îmi analizez și săriturile pe video. Contează foarte, foarte mult prima parte a săriturii. Bătaia pe trambulină și săritura. Eu am același antrenor pe care-l am de 20 de ani. Ștefan Gal. Dânsul are 68 de ani, eu am 40. Suntem p-acolo” - Marian Drăgulescu 

Emisiunea integralăProbleme mari pentru Laura Kovesi la Parchetul European. Ce se întâmplă cu fostul șef DNA
Libertatea
Comentarii (1)
Viorica Alexandru  •  05 Decembrie 2019, 14:57

Va doresc sa fiti in forma...

Vezi toate comentariile (1 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
13:00 Fotbal, Liga 1
Poli Iasi - Sepsi
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
15:00 Fotbal, La Liga
Athletic Bilbao - Real Madrid
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
15:30 Documentar, Il Luce
Episodul 10 - Mirajul fotbalului italian
TVR 1
17:00 Fotbal, Liga 1
Academica Clinceni - Dinamo
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
18:00 Fotbal, La Liga
Espanyol - Leganes
Digi 4, Telekom 4
18:15 Fotbal, Serie A
Inter - Bologna
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
20:00 Fotbal, Liga 1
Astra - CFR Cluj
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
20:30 Fotbal, Serie A
Cagliari - Atalanta
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
20:30 Fotbal, La Liga
Osasuna - Getafe
Digi 4, Telekom 4
22:45 Fotbal, Serie A
Napoli - Roma
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
23:00 Fotbal, La Liga
Villarreal - Barcelona
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
Program TV complet

Liga 1